Így néz ki Európa első vízalatti étterme
Ilyet még nem láttál!

Az ételeik mellett, egyre több étterem fektet nagyobb hangsúlyt a designra is. Láttunk már jónéhány izgalmas ötletet, de az azért még nekünk is meghökkentő volt, amikor felfedeztük Európa első vízalatti éttermét. Mutatjuk is, hogy néz ki! 

Az építészeti bravúrt Norvégiában találjuk és a Snøhetta nevű építészeti iroda tervezte. Az Under névre keresztelt, vízalatti étterem egy Båly falu nevű közelében található, Norvégia déli partjainál. A  495 négyzetméteres épület nemcsak étteremként, hanem kutatóközpontként is funkcionál. Sőt, lényegében nemcsak egy, hanem mindjárt három éttermet is rejt az épület (három különböző szinten), aminek a hatalmas, félköríves üvegablakán keresztül csodálatos kilátás nyílik a vízszint alatti élővilágra. És ami még ennél is menőbb, az a pezsgőbár, aminél exkluzívabb helyet el sem tudnánk képzelni a lazuláshoz.

Maga az étterem belső designja egyébként meglepően letisztult: az egyszerű vonalvezetésű, skandináv bútorok hagyják, hogy a berendezés helyett a csodálatos panoráma érvényesüljön. A terek színeiben szintén a tenger kékes-zöldes színeit idézik meg.

Ráadásul az éttermet környezettudatosan alakították ki: a külső felülete beton, amin könnyen meg tudnak telepedni az algák és más puhatestűek.

képek: Snøhetta