Számos tanulmány egyértelműen kimondja, hogy a növényi alapú táplálkozásra való igény világszerte felerősödött, ez az egyik legjelentősebb irány a gasztronómiában, melyet egy hazai vendéglátóhely sem hagyhat figyelmen kívül, ha lépést akar tartani a nemzetközi és – egyre bővülő -hazai igényekkel.
A Piqniq Budapest február 21-i eseményén ezúttal azt a kérdést járják körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes (és vegán) trendekkel:
- Miért kell mára minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
- Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
- Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
- Hogyan kell meghaladni azt a hazánkban is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva
- egyenlő a körettel?
- Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?
- Milyen kihívásokkal szembesülsz, ha vegán éttermet nyitsz vagy ha bővíted a húsmentes kínálatodat?
További részleteket és a pontos programot az esemény Facebook-oldalán találod.
Ha érdekel a téma és nem akarsz február 21-ig várni, nézd meg ezt a Funzine TALKS-on készült videót, melyben mi is hasonló témával, a különböző étkezési szokásokkal és mindenmentes étrendekkel foglalkoztunk:
Kép: Freshnlean