Kiránduljunk kutyával! – Hogyan készüljünk egy egynapos kutyás túrára?

Négylábú társunkkal túrázni, kirándulni a természetben mindkettőnknek remek kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség. A kutyabarát.hu összegyűjtött néhány tanácsot, mire érdemes ügyelni, ha a kutyusunkkal indulnánk útra.

Mérjük fel saját és kutyánk erőnlétét! 

Keressünk egy kutyabarát kirándulóhelyet vagy túraútvonalat, tűzzük ki a célt!Kutyás túra csoportokban és a kutyabarat.hu kirándulóhely-ajánlóiban is számos szuper célpont közül választhatunk.

Készüljünk fel együtt a távra, eddzünk együtt kutyánkkal! Ha komolyabb távot tervezünk, esetleg a szintemelkedés vagy a terepviszonyok tartogatnak kihívást, jó móka, ha kutyánkkal együtt edzünk és készülünk.

Saját szervezés vagy szervezett túra?Gyakorlott túrázóknak nem okozhat gondot egy túraútvonal összeállítása, de itt is fontos, hogy kutyánk szükségleteit, fizikai erőnlétét is vegyük számításba.

Szerezzük be a szükséges felszereléseket a kutyánk számára is!Nézzünk utána a terepviszonyoknak a tervezett túrán, ellenőrizzük a vízvételi lehetőségeket, a közlekedési eszközök szabályzatát és az időjárást.

Érezzük jól magunkat a túrán, de ügyeljünk, a környezet védelmére!A szemetet szedjük össze, beleértve az ürüléket is! Amennyiben természetvédelmi területen haladunk végig, csak a kijelölt ösvényen közlekedjünk! Kutyáinkat tartsuk pórázon, és figyeljünk, nehogy kárt okozzanak a természetben.