Maszkabál a királyi palotában! – Ismerd meg bálozva Mátyás király legendás könyvgyűjteményét!

Illuminátormesterek, finom falatok, vándormuzsikus. Az Országos Széchényi Könyvtár zenés-táncos mulatságot rendez 2019. január 19-én, amelyen diafilmvetítés is lesz Mátyás királyról. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén pedig bálkirályfit és bálkirálylányt választanak. A kiállításra vásárolt belépőjegy biztosítja a programon való térítésmentes részvételt.

A nemzeti könyvtár, A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállításán majdnem együtt látható az összes hazai corvina, valamint  hatvanöt díszkódex, amelyek közül több külföldről, így New Yorkból,  Párizsból valamint a Vatikánból érkezett. A számos interaktív elemmel dúsított tárlaton keresztül alaposan megismerheted a kalandos sorsú, vagyont érő kódexeket, amelyek november elején tértek haza Budára. Az eredeti könyvtár megközelítőleg 2000 kötetet tartalmazott, amely a korban olyannyira jelentős gyűjteménynek számított, hogy méreteiben csak a pápa bibliotékája múlta felül.

A Maszkabál részletes programja itt olvasható.

Időpont: 2019. január 19. 15.00-18.00

Cím: Országos Széchényi Könyvtár – 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota “F” épület

(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)