Zárd a januárt Gyárfás Attiláék koncertjével az Opusban!

A Gyárfás Attila Trió debütáló albuma, a Cloud Factory 2018 tavaszán jelent meg a Sinistra kiadó gondozásában. A 2013-ban alapított zenekar számos hollandiai, belgiumi és magyarországi koncertekből álló turnét tud maga mögött. Tagjai a Hollandiából nemrég hazaköltözött dobos és zeneszerző, Gyárfás Attila, a rendkívül sokoldalú, Artisjus-díjas gitáros, Fenyvesi Márton, valamint a római jazz-szcéna keresett bőgőse, Marco Zenini.

Az albumon kizárólag Gyárfás Attila saját kompozíciói szerepelnek. A címben és a borítón is megjelenő kettősség a lemez hanganyagát hivatott jellemezni: jelen vannak a lágy, könnyed témák és az agresszívabb hangvételű darabok, egyaránt fellelhetőek a szigorúan megkomponált és a teljesen improvizált zenei egységek, az akusztikus hangzással pedig keverednek az utólag felvett, elektronikus elemek. Felállás szempontjából is két részre osztható az album: az egyik fele trióban, a másik pedig kvintettben készült.

A két vendégművész: Jason Alder amerikai basszusklarinétos és Felician Erlenburg osztrák szaxofonos.

A felvétel digitális formában (itt) és CD-n jelent meg. Ez utóbbinak az a különlegessége, hogy készült 200 darab számozott, egyedi borítóval ellátott lemez is, amelyeken egy elvonuló viharfelhő különböző részletei láthatóak.

 Gyárfás Attila Cum Laude minősítéssel végezte  a jazz-dob tanulmányait a Hágai Királyi Akadémián, mester diplomáját az Amszterdami Konzervatóriumban szerezte meg. Megkapta a legjobb európai fiatal jazz-előadó címet a Burghauseni Jazz Versenyen 2017-ben. Számos nemzetközi formáció tagja, játéka már több mint 20 lemezen hallható, játszott többek között Szakcsi Lakatos Bélával, Tony Lakatossal, Berkes Balázzsal és Berki Tamással is. A ‘Dream Cymbals and Gongs’ nemzetközi képviselője