4 ok, amiért jobb kávézóban tanulni, mint otthon

A decemberi időszak a rengeteg tennivalóról szól. Ám egyetemistaként ilyenkor nemcsak a karácsonyi készüléssel vagyunk elfoglalva: az egyetemi számonkérésekkel és prezentációkkal is meg kell birkóznunk. Aztán a hónap közepétől máris kezdődik a vizsgaidőszak, amit mindannyian szeretnénk a lehető legjobban teljesíteni. Ehhez pedig az kell, hogy leüljünk és tanuljunk, mondjuk egy kávézóban. Mondunk is négy okot, miért tegyél így. 

Koncentráltabb vagy

Otthon tanulni több szempontból is necces. Egyrészt mindig eszedbe jut egy újabb és újabb elvégzendő feladat, amit még gyorsan elintézel mielőtt nekiállnál a tanulásnak. Másrészt a szék kényelmetlen, a kanapé egy fokkal jobb, de legjobb mégiscsak a puha ágyban lenne. Nem éppen a legsikeresebb stratégia, hiszen erősen fenyeget az elalvás veszélye. Viszont ha egy kávézóban ha leülsz egy asztalhoz, nem járkálsz utána össze-vissza: a tanulásra tudsz koncentrálni.

Produktivitás vesz körül

Ha ott vagy és azt látod, hogy mások is hasznosan töltik az idejüket akár tanulnak, dolgoznak, olvasnak, úgy te is könnyebben állsz neki a saját teendőidnek. Hiszen olyan emberek vesznek körül, akik arra sarkallnak, hogy te is légy tevékeny.

Közösen könnyebb

Próbáltlá már a csoporttársaiddal együtt tanulni. Tény, hogy az anyag nem lesz sem könnyebb, sem kevesebb, mégis a hangulat sokkal oldottabb egy kellemes kávé mellett, mint egy rideg könyvtárban, ahol pisszeni sem szabad. Ráadásul ha együtt tanultok, tudtok egymásnak segíteni, ha valamelyikőtök elakad.

blank

Kimozdulsz

Az otthontanulásnak megvan az a veszélye, hogy könnyedén bepunnyadunk és a szorgos tanulás helyett azon kapjuk magunkat, hogy a kedvenc sorozatunkat nézzük. Ezt legkönnyebben úgy tudod kivédeni, ha úgy döntesz, nem otthon tanulsz, hanem elmész például egy kávézóba. Így nem fenyeget az a veszély, hogy még délben is pizsamában nézz videókat az ágyban fekve.

Szerző: Guba Márti