Kütyüket a karácsonyfa alá! – 5 tech csoda, amit imádni fogsz

Van zsákodban minden jó, UHD kijelző, nyomatató. Mi már egészen ünnepi hangulatban vagyunk, ennek megfelelően összeszedtünk nektek öt olyan ketyerét, mellyel igazán modernné vagy akár futurisztikussá tehetitek szeretteitek karácsonyát. A meghitt pillanatokra való izgatott várakozás közepette nincs is jobb, mint némi ihletet meríteni, mivel is varázsolhatunk széles mosolyt a hozzánk legközelebb állók arcára.

Pattanj a Batmobilba!

Ha éppen az unokaöcsinek vagy éppen a benned megbújó örök gyereknek keresel ideális karácsonyi ajándékot, megtaláltad a tökéletes választ. A LEGO új készletében 321 elemből állíthatunk össze egy aprócska, ám annál színvonalasabb és esztétikusabb járgányt. Az egészet az teszi igazán különlegessé, hogy a jármű elemei között található egy Bluetooth érzékelő, aminek a LEGO-telefonra fejleszett app-jának segítségével pillanatok alatt átvethetjük az irányítást az autó felett. A Batmobil minden irányba képes mozogni, sőt akár 360 fokos forgások végrehajtására is képes. A készlethez természetesen elmaradhatatlan tartozék a LEGO Batman filmből már jól ismert denevérember miniatürizált változata is.

Arcade-gépek a tenyeredben

A videojátékok hőskorában még gyakran ellátogatunk a hozzánk legközelebb eső játékterembe, ahol megfelelő mennyiségű aprópénzért cserébe olyan legendás címeket pörgethettünk, mint például a Pac Man, a Space Invaders vagy éppen a Frogger. A Tiny Arcade teljes mértékben visszahozza ezeket a programokat, ráadásul úgy, hogy az egykori termetes gépek most elférnek a markunkban. Kulcstartó formájában, pinduri színes kijelzővel, az egykori masinák licenszelt, pontos másaként állnak újra rendelkezésünkre. Akár jóleső nosztalgiával tekintünk vissza a ’80-as évekre akár csak most ismerkedünk a retro játékokkal, ezek a mini kis szerkentyűk egyértelműen szereznek majd néhány vidám percet a számunkra.

Valódi potion az asztalodon

A RPG-játékok szerelmesei körében jól ismert fogalom a potion, ami a játékban elérhető különböző értékek növelését vagy visszatöltését megcélzó italok illetve főzetek neve. Éppen ezért ideális választás lehet a Thinkgeek Ledes lámpája, mely éppen egy ilyen kortyolnivalót formáz meg, LED-es megvilágításban. A színek között az alsó tartóelemet megérintve válthatunk, így lehet például kék mannát megidéző vagy éppen a klasszikus életerőt regeneráló piros potit előhívnunk, de olyan funkció is a rendelkezésünkre áll, mely az RGB-spektrum kiemelt színeit váltakoztatja lágyan egymásba mosva. Ha a barátnőd vagy barátod imád elmerülni a színes fantasy világokban, ez a kis lámpa szinte valóságossá tesz a képzelet szülte világokat.

blank

Elegáns okosóra a divat jegyében

Ha egy okosórába jó néhány funkciót belezsúfoltak már senkinél nem veri ki el biztosítékot. Viszont ha az okos szerkezet még megnyerő és praktikus külsővel bír, akkor az már egy másik kategória. A hölgyek számára csábítóan hangozhat, hogy a rendkívüli népszerűségnek örvendő Michael Kors divatcég, a táskák és a ruházat mellett más kiegészítőkkel is foglalkozik. Így kollekciójukban megtalálható a Sofie névre keresztelt széria, mely olyan karórákat takar, melynek szélén apró kövekkel díszített perem található. Az eszköz érintőkijelzővel rendelkezik és többféle divatos színben, például ezüst, arany vagy éppen a rosegold árnyalatokban vásárolható meg. A karóra méri az aktivitást és Google-asszisztens segítségével hangalapú utasításokat is képes értelmezni. Ami kompatibilitást illeti, Android rendszerekkel használható ki minden egyes funkció, de az értesítéseket IOS alatt is megkapjuk.

blank

Szétszórtak megmentője

Hányszor esett meg veled, hogy éppen késében voltál és az utolsó pillanatban kutattál valami olyan apró dolog után, mint például a kulcscsomód. Amennyiben többször is, valószínűleg te is azok közé tartozol, akiknek mindig van néhány apróságuk, ami éppen elkallódóban van. Erre az elsőre talán nem túl nagy, de annál bosszantóbb problémára hoz nagyszerű megoldást a Title Mate idei verziója. Az apró kis lapkát a kulcstartónkra, táskánkra vagy bármilyen tárgyra erősítve be tudjuk mérni az adott tárgy helyzetét, vagy akár meg is csörgethetjük, ahogy egy telefonnal tennénk. A szerkezet Bluetooth technológiát használ és 45 méteres körben tud működni, a drágább Pro verzió pedig akár 90 méteresben.

blank

Szerző: Sipos Bence