5 tipp, hogy ne teljen rohanással az advent

Hatalmas bevásárlókörutak, stressz és tömeg – könnyen rémálommá válhat az adventi készülődés. Ha ezúttal úgy szeretnéd eltölteni ezt a néhány hetet, hogy az valóban kikapcsolódásról és feltöltődésről szóljon, Budapest bevásárlóutcái a slowxmas jegyében adnak néhány tippet arra, hogyan kerülj igazi karácsonyi hangulatba az ajándékvásárlások közben.

Két ajándék beszerzése között ugorj be inspirálódni egy kiállításra!

A Falk Miksa utcában számos antik és kortárs karácsonyi aukciós kiállítást tartanak decemberben. Még az is elképzelhető, hogy itt találod meg a legkülönlegesebb ajándékokat.Valódi kincsekre tehetsz szert például Nagyházi Aukciósházban. 5-től több festmény aukcióra, 8-tól pedig  ezüstök és ékszerek árverésére várják az érdeklődőket.

Ha kellően elfáradtál, töltődj fel egy nagyszerű színházi-, zenei előadáson vagy irodalmi esten

A Kultunio színházai, az RS9 Színház, a Tesla Teátrum, a Fészek Művészklub és a Spinoza Színház minden nap programokkal várnak.  December 4-én 19.00 órától a „Csodálkozom, hogy élek” című irodalmi esten Radnóti Miklós versei, napló- és levélrészletei varázsolnak el, mindemellett 7-én Nyeső Mari koncertjét hallgathatjuk meg a Fészek Klubban. December 5-én 17:00 órától pedig egy zenés Mikulás váró programmal készülnek a Tranzit Art Caféban,  ahol ajándékokkal, gyerekfoglalkozással, kreatív szókártya készítéssel várják a piciket. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött (szia@szokimondoka.hu)

Szakadj ki a bevásárlóközpontok nyomasztó közegéből

Bugyoláld magad egy jó meleg sálba és sétálj végig a karácsony fényeibe öltözött Fashion Street-en. Hozd el az apróságokat, vagy legyél Te magad újra gyerek! 6-án ugyanis 18.00 órától vár a Fashion Street és Mercedes Benz nagyszabású, közös Mikulás-napi ünnepsége, ahol találkozhattok a Superhero Mikulással is.

Hallgass zenét!

Ha máris telítődtél a karácsonyi dalokkal, a Ráday utcát nem szabad kihagynod! Az IF Jazz Cafe minden este kiváló koncertekkel vár, amelyek garantáltan kizökkentenek a mindennapos rohanásból. December 7-én 19.30-tól a Berki-Sárik duó ad utánozhatatlan jazz koncertet az IF Jazz Caféban. December 8-án pedig a Gáspár Károly Trio koncerjét hallhatjuk 19.30-tól ugyanitt.

Légy kreatív! Készítsd el magad az igazán személyre szóló ajándékokat!

A Bartók Béla Boulevardon nagyszerű kiállítások mellett az egész család számára érdekes kézműves foglalkozásokon is részt vehetsz, ahol a saját kezeddel készítheted el a karácsonyi meglepetéseket. December 5-én Kecskeméti Sándor keramikus, szobrászművész kiállításának, december 8-án 11.00 órától pedig Díszkészítő kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket, 6 éves kortól a Gross Arnold Galéria és Kávézóban.

További információkat és részletes programokat itt találsz.