6 kiülős hely télre, ahol nem kell tartanod a hidegtől

Tél ide vagy oda, a kiülős helyek iránti szeretetünk a hőmérséklet csökkenésével sem lankad. Gyorsan körülnéztünk, és összegyűjtöttük kedvenceinket, ahol biztosan fel-feltűnünk majd az elkövetkező hónapokban.

Anker’t

A város legnagyobb romkocsmája a külföldiek és a helyiek között is népszerű, nem véletlenül. A hangulattól az árakon át a kiszolgálásig minden baráti, ráadásul rendszeresen szerveznek programokat, hogy felpezsdítsék a leghidegebb éjszakákat is. Decemberben jutyubdiszkó, Vegán Sunday Christmas Market, elő-szilveszteri buli, és újévi visszaszámlálás hívogat a belvárosba,  akár táncolni vágysz, akár kellemes hangulatban üldögélve töltenéd az időd barátaid társaságában.

Mazel Tov

A mediterrán hangulatú Mazel Tov évszaktól függetlenül rendelkezésedre áll, és fűtött kerthelyiségének hála nem kell attól rettegned, hogy kedvenc italod kortyolgatása közben kockára fagysz amikor hidegre fordul az idő. A kulináris és kulturális élvezetek mellett a Mazel Tov deli kínálatából is csemegézhetsz, amelyben kézműves sörök, izraeli röviditalok, fűszerek, és különböző ajándéktárgyak kaptak helyet, rögtön a bejáratnál.

fb/mazeltovbp

Udvarrom21

A „csocsóasztal mellett elfogyasztott sör mindig finomabb” elv alapján az Udvarromban gondoltak egy nagyot, és megoldották, hogy a vendégek komplett Game Zone-ban élhessék ki a játékok iránti szenvedélyüket. Könnyed téli italozgatáshoz, meccsnézéshez, baráti összejövetelekhez, őrületes partikhoz és kültéri üldögéléshez is ideális helyszín, utóbbit a fűtött udvaron élvezheted.

blank
fb/udvarrom

Szimpla Kert

A város egyik legkedveltebb romkocsmája címet nehéz volna elvenni a Szimpla Kerttől, de nem is akarjuk; az elragadóan eklektikus dizájn és a semmihez sem hasonlítható, különleges hangulat kedves nyári emlékeket idéz meg bennünk. Szerencsére télen sem kell nélkülöznünk, hiszen a kert egy részét lefedték, és hősugárzókkal gondoskodnak a lehető legkellemesebb hőmérséklet biztosításáról. A koncertek és kiállítások miatt is megéri betérni.

blank
fb/szimplakert

Doboz

A Klauzál utcai Doboz szintén kiemelkedő szereplő a budapesti romkocsmák színterén. A színek és a fények, a zene, na meg az étel-, (street food bár) és italkínálat jól eltalált kombinációja rejti sikere titkát. Udvarában fellelhető a bulinegyed legöregebb, közel 320 éves fája, amelyet a bárral egyetemben télen is meglátogathatsz, a hőgombáknak hála didergésmentesen.

blank
fb/Doboz

Bobek Cafe

Télen is üzemelő kerthelyiséggel, szezonális ételkülönlegességekkel – például Bobek-féle hamburgerekkel – és barátságos hangulattal vár a Bobek a Kazinczy utcában, ha félrevonulnál a város zajától és megszínesítenéd szürke hétköznapjaid. Tökéletes helyszín akkor is, ha megnéznél egy meccset, esetleg szomjad oltanád egy korsó minőségi csapolt sörrel vagy koktéllal.

blank
fb/Bobek Cafe

 

blank