Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahova megéri ellátogatni decemberben

Egy hangulatos borbárt, az újranyitott Szépművészeti Múzeumot, egy izzasztó CrossFit-termet, és 5 további helyet ajánlunk 2018 utolsó hónapjára.

Vini Cicchetteria

1136 Budapest, Pannónia utca 13.

Az Újlipótvárosban található Vini Cicchetteria a velencei cichettiről kapta a nevét, ami egy miniszendvicsekkel, olívabogyókkal és egyéb harapnivalóval megrakott tálcára utal, ami mellé természetesen olasz bort érdemes fogyasztani. A Jászai Mari térről három perc sétával megközelíthető Vini Cicchetteria egy nagy dózis „dolce vitával”, észak-olaszországi hangulattal, egyedülálló borokkal, házi ropogtatni valókkal,  igazi olasz kávéval, édességekkel, és üdítőkkel várja vendégeit minden hétköznap reggel héttől késő estig.

MrSale Café

1066 Budapest, Weiner Leó utca 6.

A prémium Dallmayr kávékat, gazdagon megrakott szendvicseket, és házi péksüteményeket kínáló, belvárosi MrSale Café igazi kulináris kalandra hív: az isteni sütemények, friss saláták, és gusztusos mártogatósok mellett, az aprócska kávézó finom reggelivel is szolgál. Látogatásodkor próbáld ki a MrSale specialitását, egy frissítő italt a szekszárdi Lajvér Borászat borából, rózsavízből, fekete ribizli- és levendulaszirupból. Minden hónap 15-én kerül megrendezésre a DRÓT magazin irodalmi estje, amelynek szintén a kávézó ad otthont.

Szépművészeti Múzeum

1146 Budapest, Dózsa György út 41.

A hároméves felújítási munkálatokat követően a Hősök terét ékesítő Szépművészeti Múzeum október 31-én újra kitárta kapuit. Új kiállítóterek nyíltak, felújították a Román Csarnokot és helyet kapott egy új étterem is a múzeum falain belül, sőt a Nemzeti Galéria festményeiből is megtekinthetünk egy válogatást. A Szépművészeti Múzeumban magyar és nemzetközi művészeti alkotások egyaránt bemutatásra kerülnek, az őskortól a 18. század végéig, egyiptomi antikvitásoktól Leonardo da Vinci híres vázlataiig.

blank

CrossFit Grund

1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 14.

Miért várnál 2019-ig, hogy belevágj egy új edzéstervbe? A nemrég nyílt CrossFit Grund a Nyugati pályaudvartól mindössze 2 perc sétára vár heti 30 CrossFit-edzéssel összesen ezer négyzetméteren. Többek között funkciós tréningeken, súlyemelés közben, és CrossFit gyakorlatokkal tesztelheted erőnlétedet és kitartásodat egy segítő környezetben, Budapest legszínesebb CrossFit-közösségében. Az első alkalom ingyenes!

blank

Find Food Two

1074 Budapest, Dohány utca 63/B.

A Dohány utcai Find Food Two a Blaha Lujza tér közelében kínál tartalmas reggeli ételeket, mint például az Instagram-kompatibilis avokádós pirítós, hagyományos harapnivalókat, széles főételkínálatot (többek között pulled pork szendvicset és humusztálat), illetve olyan könnyű desszerteket, mint a granola joghurttal és fűszeres gyümölcsraguval. Ha végigkóstoltad az étlapot, igyál a sok finomságra egy jó magyar kézművessört vagy egy finom őrlésű Costa Rica-i kávét, amelyet a Lucky Cap szervíroz a Find Food Two-ba.

blank

Grand Guri Serház

1071 Budapest, Rottenbiller utca 39.

Megnyitott a híres, ’95-ös jászapáti Guri Sörfőzde budapesti képviselője, amely a családi sörgyár csapolt és üveges kézműves söreivel látja el a fővárosiakat. A Király utcai villamosmegállótól egy köpésre, a Grand Guri Serház figyelmes kiszolgálással, baráti árakkal (úgymint egy korsó sör átlagosan 690 forintért), élő sportközvetítésekkel, és ízletes ételekkel (házi kolbász, pulled pork wrap, Gundel palacsinta, és chilis bab is a kínálat részét képezik) várja vendégeit.

blank

Fahéj Cukrászda

1087 Budapest, Baross tér aluljáró

Épp a Keleti pályaudvar környékén ólálkodsz és semmire nem vágysz jobban, mint egy szelet édes mennyországra? Akkor irány a Fahéj Cukrászda! A vonatállomással szemközti aluljáróban található cukrászda igazi cukrászremekekkel váltja valóra az édesszájúak álmait: macaron, almás rétes, Eszterházy-szelet, és krémes is található a kínálatukban. Sőt mi több, laktóz-, cukor-, és lisztmentes édességeket is árulnak!

blank

Fill the Winebox

1094 Budapest, Ferenc tér 1.

A Fill the Winebox három borbarát online borboltjaként nyitott meg és kínált finom fehér és vörösborokat, illetve rozét a kezdetekben. Később a srácok úgy döntöttek, nyitnak egy üzletet a való világban, a Mester utcai villamosmegállótól pár perc sétára, ahol kedvedre kóstolgathatod a borokat, miközben vásárolsz. Ha csak barátkozol a borokkal és akkor is, ha nagy szakértőjük vagy, biztosan találsz majd egy-két ízlésednek megfelelő üveggel. Mit szólnál egy Santos&Seixo vörösborhoz a portugál Douro régióból, vagy egy fehérhez a francia Marrenon borászatból?

blank

 

blank