145 éves Budapest – 14 kedvenc hely a Funzine csapatától

Pest, Buda és Óbuda egyesülésével 1873. november 17-én jött létre a mai Budapest, azaz ma 145 éves a világ egyik leggyönyörűbb városa. Megkérdeztem a kollégáimtól, a Funzine csapatától, hogy melyik hely a legkedvesebb számukra a fővárosban.

Így született meg a lista 14 csodás helyről fotókkal, amelyektől bármikor tátva marad a szánk. 

Andrássy Ági (sales): NORMAFA

„Az utóbbi időben kedvenc futóhelyszínem lett a Normafa, bár az idejutás nem egyszerű futva, de az a látvány, amit a környezet nyújt az feledtet mindent és egyszerűen csak gyönyörködtet.”

Fotó: Andrássy Ági

Bacsárszki Ági (junior projektmenedzser): FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

„Imádom az épületet, a könyveket, a csendet, a nyugit, és hogy jó helyen van – közel mindenhez. Lent sütizhetek a barátaimmal, vagy akár órát tarthatok, fentebb pedig elmélyedhetek az olvasmányaimban, miközben egy pompás, neobarokk stílusban épült, csodálatos belső térrel rendelkező könyvtárban üldögélek. :)”

blank
Fotó: Bacsárszki Ági

Bognár Léna (sales-vezető): BUDAI VÁRNEGYED

„Diákként mindig a Széchenyi könyvtárban tanultam. Amúgy az egész Várnegyed hangulata, a panoráma lenyűgöző. A programok, kiállítások, fesztiválok miatt is szívesen megyek, de a jó éttermek, cukrászdák is csábítóak.” :-) 

blank
Fotó: Deák Vera
blank
Fotó: Deák Vera

Deák Vera (online marketing menedzser): SZABADSÁG HÍD

„Mindenképp sétáljatok át naplementekor a Szabadság hídon, mert elképesztő a kilátás a Citadellára, a Várnegyedre, a Gellért-hegyre meg a Dunára. Persze a híd másik oldaláról se feledkezzetek meg, hiszen ott gyönyörködhetünk az idén 100 éves Gellért gyógyfürdő és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épületében, ez utóbbi a szívemhez a legközelibb, itt végeztem egyetemi tanulmányaim. :)

Ugye, nem hiába a Világörökség része a Duna-part látképe?!”

blank
Fotó: Deák Vera
blank
Fotó: Deák Vera

Dobrovits Enikő (sales): SZENT ISTVÁN BAZILIKA ÉS KÖRNYÉKE

A Szent István Bazilika és környéke nagyon izgalmas, hiszen a bazilikából káprázatos a panoráma, az egész környék hangulatos és alapvetően szeretem a nyüzsgést és a sok látnivalót. Karácsonykor sok kézműves árussal telik meg a tér, forralt borral, kürtöskaláccsal, lángossal és megannyi magyar finomsággal találkozhatunk. Közel van a Fashion Street és a Vörösmarty tér is, ahova szintén érdemes ellátogatni hiszen a budapesti karácsonyi vásár bekerült Európa 10 legjobb karácsonyi vására közé. A Bazilika érdekessége ebben az időszakban, hogy sötétedés után a homlokzat 3D-s fényfestésben tündököl.”

blank
Fotó: Linda Photoraphy (Dobrovits Enikő)
blank
Fotó: Linda Photoraphy (Dobrovits Enikő)

Krajnyik Cinti (főszerkesztő): LÁNCHÍD

„A Lánchíd azért a kedvenc helyem, mert a legszebb híd, ami összeköti Budát – ahol lakom – Pesttel – ahol élek. Mert a mondás úgy tartja, Budán kell lakni, Pesten viszont élni. Nappal legalább annyira gyönyörű, mint kivilágítva. Egyszer pedig, amikor autómentes volt, lefeküdtem a közepére. Abban a pillanatban igazán szabadnak éreztem magam.”

blank
Fotó: Deák Vera

László Orsolya (projektmenedzser): FILOZÓFUSOK KERTJE

„Annak ellenére, hogy közel 10 éve az izgalmas belvárosban lakom mégis a kedvenc fővárosi helyszínem a Gellért-hegyen található Filozófusok kertje.
Bármely évszakban látogatok el ide csodálatos panoráma fogad és a tekervényes túraútvonalak is bámulatos látnivalókkal lepik meg az arra sétálókat. A hely eldugottsága miatt idilli helyszín piknikezéshez, szabadtéri születésnaphoz, koccintós beszélgetésekhez, éjszakai hullócsillag-vadászathoz, tollasozáshoz vagy akár hógolyócsatákhoz is.

Az meg csak hab a tortán, hogy Filkó kutyám is imádja! :)”

blank
Fotó: László Orsi

Mayer Szabolcs (rendezvényszervező): ANDRÁSSY ÚT

„A 6. kerületben szeretek sétálgatni, mert azontúl, hogy pezseg (amit imádok), fontosnak tartom kiemelni a kerület építészetét, engem főként a diplomata negyedben található villaépületek hangulata nyűgöz le, a liget közelségéről nem is beszélve. Már várom, hogy az Andrássy út ismét karácsonyi pompába öltözzön.”

blank
Fotó: Mayer Szabolcs

Németh Kriszti (kreatív, tördelőszerkesztő): KAÁN KÁROLY-KILÁTÓ

„A Széll Kálmán térről induló 22-es busszal csak negyed óra, hogy a Jánoshegy és a Hárshegy közötti völgyhöz érkezzünk. A Szépjuhászné, Gyermekvasút megállótól kb. fél órányi séta alatt elérhető a Kaán Károly-kilátó ahonnan minden évszakban pazar kilátás nyílik a környező tájra. A szemet gyönyörködtető panoráma mindig a békesség és a végtelen szabadság érzésével tölt el.”

blank
Fotó: Németh Kriszti

Schuszter Bogi (pénzügy): DUNA-PART

„Az én kedvenc helyem a Duna-part. Azért szeretem, mert minden évszakban tökéletes helyszín egy sétára vagy egy beszélgetős ücsörgésre. Vannak nyüzsgőbb és csöndesebb, eldugottabb szakaszai, ezért minden hangulatban meg lehet találni a nekünk tetsző szakaszát. Végül pedig az a szenzációs látvány, amit a hömpölygő víz látványa áraszt.”

blank
Fotó: László Orsi

Sutus Dolli (szerkesztő): KÁROLY-KERT ÉS KÖRNYÉKE

„A kedvenc helyem a Károly-kert és környéke, mert a kert minden évszakban gyönyörű, és van egy különleges aurája a környéknek, ami miatt szívesen töltöm ott a vasárnap délutánjaimat. :)”

blank
Fotó: Sutus Dolli

Szerencsi Évi (szerkesztő): VAJDAHUNYAD VÁRA

„Vajdahunyad vára számomra bakancslistás budapesti nevezetesség, mindig csodálattal tekintek rá, ha a környéken járok. Amikor ellátogatok oda, sok más mellett vetek egy pillantást Lugosi Béla szobrára is, ami a vár kőfülkéjében kapott helyet.”

blank
Fotó: László Orsi

Tegdes Péter (szerkesztő): EGYETEM TÉR ÉS KÖRNYÉKE

„Gyakran megfordulok erre és nagyon tetszik a környék hangulata, mivel nagyon szép épületek vannak a közelben, például a 18. században épült Kisboldogasszony templom, vagy ha Ferenciek tere irányába indulunk el, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár. Szeretem, hogy a térre vezető kis utcáknak is kellemes, nyugodt hangulata van, talán ez a belváros egyik legbékésebb része. Ráadásul a környéken van a kedvenc kávézóm, a Madal is. :)”

blank
Fotó: Deák Vera

Váradi Zoltán (terjesztési igazgató): VÁROSLIGET

„Az elmúlt évtizedben egyértelműen a Városliget vált a kedvenc budapesti helyemmé. Ebben nyilván közrejátszott, hogy öt percnyi sétára lakom és a felnövekvő gyermekeimmel való sétálásra, mozgásra, bringázásra, szánkózásra, futásra, korcsolyázásra nagyon ideális helyszín. De a fizikai aktivitáson kívül családi és kulturális programok sokasága is elérhető egész évben. A múzeumok kiállításaiból kedvünkre választhatunk, jó minőségű éttermek étlapjairól válogathatunk, majd sétálhatunk az Állatkertben, vagy gyógyfürdőzhetünk. 

Számomra a Városliget a mai napig sem vesztett a vonzerejéből, és bízom benne, hogy a jelenleg is folyamatban levő felújítás után ez csak erősödni fog.”

blank
Fotó: László Orsi