Egy fesztivál, amitől több leszel – XII. Ars Sacra Fesztivál

Idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi minősítéssel rendelkező Ars Sacra Fesztivált, mely egyedi nézőpontjával éberségre hív.

Segít meglátni azt, amit rohanó világunkban nehezen veszünk észre, kiemel a hétköznapokból, képessé tesz arra, hogy kulturális kincseinket és művészeti alkotásainkat élvezni tudjuk, amelyekből aztán táplálkozhatunk, gazdagodhatunk.

Alapítványunk a kultúra meghatározó szereplőit és intézményeit kéri fel országos szinten, hogy csatlakozzanak a zsidó–keresztény kultúrkörhöz kapcsolható művészeti alkotások bemutatásával. Ebben az évben több mint 100 településen közel 500 ingyenes program várja a látogatókat: a színvonalas zenei kínálat mellett kiállítások, irodalmi estek, színházi és szakmai előadások, séták, tárlatvezetések, lelki és gyerekprogramok.

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül minden év szeptember harmadik szombatján meghívjuk a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A kezdeményezéshez 50 település 100 temploma csatlakozott, Abasártól Vizsolyig két határon túli településsel, Csíksomlyóval és Csíkszentkirállyal.

2016 óta Filmfesztivállal bővítettük rendezvénysorozatunkat. Az Ars Sacra Filmfesztivál különleges színt képvisel a hazai kulturális palettán. Bár nevéhez hű marad, nem leszűkíti, inkább kibővíti a szentség, a szakrális téma fogalmát.  A beérkezett és díjazott művek jelentős része művészi színvonalon szól a hit erejéről, emberi sorsokról, az élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, az örök értékekről. A filmrajongók 44 alkotással ismerkedhetnek meg a Tabán Moziban (1016 Budapest, Krisztina körút 87-89.) 2018. szeptember 16. és 23. között, a 16:00-20:00 óráig tartó ingyenes vetítéseken.

További információkért kattints ide.