Francia filmek a Budapest Rooftop Cinema repertoárjában

A Francia Intézet augusztusban ismét elhozza a francia filmek legjavát. A Budapest Rooftop Cinema vetítéseihez csatlakozva a Corvin Pláza tetőteraszán egész hónapban kellemes hangulatban lehet mozizni. Tarts velünk!

A budapesti Francia Intézet a Budapest Rooftop Cinema, a Funzine és a Renault együttműködése keretében moziesteket szervez a Corvin Plaza tetőteraszára. A műsorban találsz nyári vígjátékokat, nemrégiben elkészült, CSAK ezen az alkalmon látható különlegességeket és a francia filmművészet megkerülhetetlen alkotásait. Csábító, nem igaz?

Marion Cotillard-ral, az Oscar díjas színésznővel a főszerepben bemutatják például a  Rock’n’roll c. őrülten eredeti vígjátékot. A történet egyik főhőse, Guillaume 43 éves, mindene megvan az életben. Egy forgatás során a csinos, 20 éves színésznő jól megmondja neki a magáét: elmondja neki, hogy már nagyon nem menő és igazából soha nem is volt az. Kegyelemdöfésként pedig hozzáteszi, hogy nagyot esett a „színészek, akikkel szívesen eltöltenék egy éjszakát” listán. Guillaume tudja, hogy sürgősen cselekednie kell… Szívderítő ez a film, fergeteges színészi játékkal.

Idén nyáron egy klasszikussal tisztelegnek Jean-Pierre Melville előtt: a Bob nagyban játszik a korához képest új hangot megütő gengszterfilm, Quentin Tarantino kedvence. Középpontjában izgalmas cselekmény áll: a szerencsejátékos és tolvaj Bob egy kaszinó kirablására készül társaival. A film egyszerre nosztalgikus és burleszk; vissza nem térő alkalom, hogy vagy megismerd, vagy hogy újra lásd!

A nyári French Rooftop Cinema programjainak zárásaként a (Girl)Friend c. kirobbanóan romantikus vígjátékot vetítik. A szereplők eldöntik, hogy nem szenvednek többé a szerelemtől, a végeredmény pedig egy hóbortos, mulatságos és érzelmekkel teli film. A nemrégiben elkészült filmet itt láthatod majd először! Az augusztus végi ráadásban pedig a nyár legnagyobb sikereit láthatod majd viszont egy szédületes szezonzáró hét keretében.

Ha eddig kimaradt a szabadtéri mozizás, ideje bepótolni!