5 program, amiért augusztusban is az Esernyőst választjuk!

Bár már lassan a nyár utolsó hónapjához érkeztünk, ez még nem jelenti azt, hogy az Esernyősben kifogytak volna a programokból. Augusztusban is itt a helyed, ha ki szeretnél kapcsolódni egy fárasztó nap után, vagy csak színes és szórakoztató kulturális programokra vágysz.

Esernyős Galéria – Másik dimenzió – Jakatics-Szabó Veronika kiállítása – augusztus 1-től szeptember 2-ig 

Mi történik a képzőművésszel, ha anya lesz? Ecsetmosás helyett pelenkamosás, kiállításmegnyitón nyüzsgés helyett esti fürdetés… egy „másik dimenzió”-ba kerül. Ez az új dimenzió aztán hamarosan inspirálni kezdi. A festőnő fejében képtémaként természetesen a baba, az anya-gyermek viszony és a család motívumai kavarognak. És amíg a kicsi alszik délután, van egy kis idő a műteremben dolgozni. De nagyon gyorsan kell festeni, mert nemsokára felébred… így jöttek létre a kiállításon látható képek.

A kiállítást megnyitja Révész Emese Phd., művészettörténész, egyetemi docens.

Warm-up Udvar – Jónás Vera Experiment -augusztus 9. 19:00

Egész nyáron akusztik! Szabadtéri koncertek az Esernyős belső udvarán csütörtökönként.

Az Artisjus és Fonogram díjas énekes, dalszerző, gitáros a hazai könnyűzene egyedi színfoltja – összehasonlíthatatlan zenéjével és karakterével mindig újat alkot. Személyes hangvételű dalai akusztikus alapokra épülnek, melyeket némi élő elektronikával fűszerez. Stúdiófelvételein hallható hangmintáit, melyeket énekhangjával hoz létre, a színpadon élő egyenesben is megszólaltatja. Dalaiban a komolyabb, érett hangulatok mellett a kitörő fiatalos energia is fellelhető.

Jegyár: 1.000 Ft

Warm-up Udvar – Antonia Vai akusztik – augusztus 16. 19:00

A gyakran „bohém souldívának” nevezett fiatal svéd énekesnő újító és egyedi, aki tudja hogy csábítsa el közönségét, szinte felrobbantva az érzelmeket. Akusztikus soul zenéje nagy mértékben merít folk, pop, jazz elemekből megszínesítve szenvedéllyel teli vokális stílusával. Koncertjei izgalmas zenei utazást ígérnek, javarészt angol nyelvű dalaival saját világot teremtve, egy-egy állomást szimbolizálva.

Jegyár: 1.000 Ft.

Terasz Live – Józsa Tamás Duó – augusztus 22. 18:00

Apa és fia, Tamás és Kristóf előadásmódját jókedv, lazaság, virtuóz játékmód, zenei alázat és sokoldalúság jellemzi. Stílusukra leginkább az átfogó zenei nyelv értelmezése jellemző, amit egyszerűen a műfajok határok nélkül kifejezéssel illethetnénk.

A belépés ingyenes!

Warm-up Udvar – Elefánt Duó – Augusztus 30. 19:00

Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemző rá a 3/4-es lüktetés, a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság egyaránt, hol gipsy-punk, hol pszichedélia, hol elektronikus műfajokból derengő elemek bukkannak fel. Stílusjegyek terén nehéz megnevezni egyet, így talán a korlátoknélküliség a legfontosabb ismérvük. Ennek ellenére dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.

Jegyár: 1.000 Ft.