Meglepő ötletek a hétvégi grillpartira, nem csak gurméknak

Állítólag csodás idő várható a hétvégére, és bízunk benne, hogy nem érkezik viharos esőzéssel tarkított váratlan hideg front, ami elmosná a grillpartit. Bár a gondolattól szinte már nyelvünkön érezzük a slágerételnek tartott grillezett húsok és isteni fűszerezésű zöldségek ízét, most adunk 2 édes és 2 sós alternatívát arra az esetre, ha valami szokatlannal lepnétek meg a vendégeiteket.

Grillezett paprika mentás tzatzikivel

Nagyobb paprikaszeleteket tűzz pálcikára, sózd és borsozd, majd grillezés után tálald házi mentás tzatziki szósszal. Isteni! A tzatziki szószhoz keverj össze 500 g natúr joghurtot, 40 dkg reszelt uborkát, 3 gerezd nyomott fokhagymát, 1 evőkanál friss, szeletelt mentalevelet és ugyanennyi kaprot, 1 evőkanál olívaolajat, fél teáskanál frissen facsart citromlevet és sót, borsot.

Grillezett cukkini fetával

Grillezd meg a hosszában felszeletelt, enyhén megsózott cukkinit, majd tálalás előtt öntözd meg olívaolajjal. Végül hintsd meg morzsolt feta sajttal.

Fahéjas grillezett barack

Vágd ketté a barackot (akár nektarin is lehet), távolítsd el a magot. Teavajat keverj el fahéjas cukorral, és kend meg a barack mindkét oldalát, majd grillezd meg néhány perc alatt. Szinte már érezzük is a finom illatokat!

blank

Grillezett ananász & kókusz sorbet

A karikákra vágott ananászt mézes citromos mázba forgatva helyezd a grillrácsra, és amikor elkészült, kókusz sorbet kíséretében helyezd desszertes tányérra. (A kókusz sorbet hozzávalói: 5 dl kókusztej, 2 dl sűrített tej. Az összetevőket melegítsd forráspontig, majd kihűlés után pihentesd a mélyhűtőben pár óráig.)

blank
www.rotinrice.com