Már tudjuk, miért zár be a Budapest Rooftop Cinema

A Budapest Rooftop Cinema az egyik legkedveltebb szabadtéri helyszín, ha nyári programokról van szó. Az utóbbi napokban azonban felröppent a hír, hogy több előadásra egyelőre nem ülhetünk be.

Budapest egyetlen tetőmozija a város legnagyobb tetőteraszán külön üzemeltetésben működött az elmúlt években a klub mellett, de az infrastrukturális sajátosságokat és az épület adottságait is figyelembe véve szoros együttműködésben. A Budapest Rooftop Cinema nemrég kiadott közleményéből kiderül, hogy sajnos valóban idejekorán véget ér a BRC idei évada, és a közelmúltban lemondott vetítések mögötti okról is lerántották a leplet.

„Az ok sajnos egyben megdöbbentő és szomorú: a Rooftop Cinemának társbérletben helyet adó klubot a VIII. Kerületi Önkormányzat azonnali hatállyal bezáratta.”

– írják közleményükben. A Corvin Club közösségi oldalán megosztott, hivatalos közlemény részleteiről bővebben itt olvashattok.

A jó hír, hogy dolgoznak a megoldáson, és mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb újra vetíthessék a klasszikus és kortárs, hazai és nemzetközi alkotásokat. Megoldás lesz, a kérdés csak az, mikor. Addig is azt kérik a nézőktől, legyenek türelemmel. Figyeljétek tovább a BRC Facebook oldalát, ahol minden információt megosztanak veletek.

Drukkolunk, hogy mielőbb megoldást találjanak a kialakult helyzetre!

blank

Képek: Bdaniel