Itt iszogass a Balatonnál! – A nagy balatoni fröccstúra

Nehezen tudjuk elképzelni a tikkasztó nyári napokat egy frissítő fröccs nélkül. Szerencsére nem is kell, mivel a balatonon rengeteg boros, fröccsös esemény közül válogathatunk. Mutatjuk, milyen izgalmas programokat ajánl a balatoni borkultúra.

 

XIX. Jazz és Bor Fesztiválja – Balatonboglár:

Július 11-e és 14-e között napi két jazzkoncerttel és finom borokkal ünnepel a város. A strand végében található sétányon a helyi borászok este 6 után egész nyáron várnak, hogy megkóstolhasd friss, üde boraikat.

Badacsonyi bor7:

A Balaton északi partjának legkitűnőbb borairól szól majd a július 13-a és 29-e között megrendezett Badacsonyi Bor7, ahol a Balaton felvidéki vörös- és fehérborok mellett kulturális programokból sem lesz hiány.

Keszthelyi borünnep:

Augusztus első öt napjában egy hangulatos borutca vár Keszthelyen. A borünnepre a Zala megyei borászok hozzák el a legfinomabb boraikat, melyeket élőzene mellett élvezhetsz. Sőt, kézműves utcával is készülnek a helyiek.

Bor és kenyér ünnepe – Siófok:

A Balaton partjánál augusztus 20-át nemcsak látványos tűzijátékkal, hanem remek borokkal és frissen sült kenyerekkel is megünneplik. Az augusztus 17-20-ig tartó eseményen különböző folklór bemutatókat látogathatunk, miközben remek borokat kóstolhatunk.

Balatonfüredi borhetek:

Balatonfüred sem marad ki a boros programokból. A város majdnem egy hónapon át, augusztus 10-től szeptember 2-ig várja az ital kedvelőit a Tagore sétányon, ahol színházi produkciókkal, koncertekkel és kiállításokkal is készülnek.