Ha nyár, akkor grillezés – 5 + 1 tipp a tökéletes grillpartihoz

A grillezésben nemcsak az a nagyszerű, hogy ízletes falatokat varázsolhatunk az asztalra, hanem kiváló apropó arra is, hogy összeüljön a család, vagy a baráti társaság.

Egyre többen fedezik fel, hogy ehhez nem feltétlenül kell nagy, kiépített tűztarkó a kert végében, hanem egy kisebb erkélyen elférő gázos gömbgrillen is könnyen ínycsiklandó finomságok készíthetőek. Ezt a trendet felismerve a Pannontej idén már másodszor kérte fel Serényi Zsoltot a grillezésről mindent tudó fenegyerek séfet arra, hogy mutassa meg mitől lesz ellenállhatatlan az otthon készített grill étel.

  1. Ügyelj a higiéniára!

Fontos, hogy a grillt minden használat előtt alaposan tisztítsuk meg, hogy eltávolítsuk a ráégett anyagokat és az idő közben rárakódott port. A grillezni kívánt zöldségeket és gyümölcsöket alaposan mossuk meg sütés előtt.

  1. Ne pácolj!

A jó minőségű húsnak nincs szüksége arra, hogy napokig bolti pácban ússzon. A páclé nem hozzáad a tökétes grillélményhez, hanem pont ellenkezőleg, elveszi a hús ízét. Sütés előtt egy kis só és frissen őrölt bors – csupán ennyi kell a tökéletes ízélményhez.

  1. A hőmérséklet is számít

A BBQ és a grillezés közt a leglényegesebb különbség, hogy míg a szmókerben lassan, alacsony hőfokon készül a hús, addig a grillen magasabb hőmérsékleten, rövidebb idő alatt sül meg az étel. Ugyanakkor fontos, hogy ne a lobogó lángra dobjuk rá az alapanyagokat, hanem várjuk meg, amíg leég a tűz. Ha így teszünk átsütjük és nem megégetjük a húsokat és egyéb finomságokat.

  1. Nemcsak a húsé a világ

Ki mondta, hogy a füstös ízek csak húson élvezetesek? A Karaván Grillsajt egy olyan hagyományos, valódi bükkfával füstölt sajt, mely grillezés után a finom aranybarna kérgen belül lágy, füstös ízélményt nyújt. Az idei nyár nagy meglepetése, hogy mostantól már nyárs formában is kapható. Tűzd fel a pálcikára, dobd a rácsra, tálald fehérbalzsamecetes zöldsalátával. Ezután nincs más dolgod, mint bezsebelni az elismerő szavakat.

  1. Zöldséget a rácsra!

A nyár bővelkedik friss zöldségekben. Hiba lenne nem bevetni őket! Vágj ujjnyi vastag szeletekre padlizsánt, paradicsomot, paprikát. Süsd együtt a Karaván Grillnyárssal. Pár perc alatt a sajt is elkészül, egy kis mentás zöldborsópürével pedig kész is az őrületes nyári ízkavalkád.

+1  Bolondítsd meg sajttal

A húspogácsák a nyári sütögetések nagy kedvencei. Hamburgerpogácsába csomagolva főleg a fiatalabbak körében népszerű, laktató lakoma. Próbáld ki, hogy milyen mennyei ízorgia keveredik abból, ha a marhahúspogácsára, Tihany Grill Camembertet olvasztasz. A fehér nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, beleharapva viszont lágy és krémes. Ki tudna ennek ellenállni?