4 hazai tó, amiben idén nyáron is csobbanhatsz

A legnépszerűbb magyar tavak listáját kétségkívül a Balaton és a Velencei-tó uralják, ám van még pár tó, ahová érdemes ellátogatni egy kis nyári pancsolásért. Ha vízpartra vágyódsz, szerintünk ezeket a helyeket is vedd fel a bakancslistádra!

Tisza-tó

Az Alföld északi részén elterülő tavat – ami nem mellesleg a második legnagyobb az országban – Kiskörei víztározó néven is ismerik, hiszen 1973-ban a Kiskörei Erőmű építési munkálatai miatt alakították ki. A madárrezervátummal is rendelkező part mentén 6 szabadstrand, míg a közeli Tiszafüreden termálfürdők várják a csobbanni vágyókat. A vízi sportok szerelmeseinek Abádszalók környékét ajánljuk.

Domonyvölgyi tó

A Gödöllő vonzáskörzetében megtalálható fürdőhely neve lehet, hogy ismerősebben cseng, ha D-Beachként említjük. A tervek szerint június 30-án nyitó strand tengeri hangulatot idéző partszakasszal hívogatja látogatóit, emellett homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályával áll vendégei rendelkezésére, akik a szomszéd lovaspark kínálatát is élvezhetik.

Gyömrő Tófürdő

A gyömrői fürdő a település legmélyebb pontja, amely 100 hektárnyi erős parkkal van körülvéve, és különleges mikroklímával rendelkezik. 2004-ben újították fel, azóta 11 kiszolgáló egységgel (étel, ital) működik, de adott a vízi bicikli és a kajak bérlés lehetősége, népszerű strand eszközök beszerzése mellett.

blank

Hévizi-gyógytó

Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes taváról bizonyára már mindenki hallott, de azt kevesen tudják, hogy az első tutajokra épített fürdőház 1772-ben készült el. A tőzegmedrű forrástavat a Hévízi-forrásbarlangból feltörő víz táplálja (38 méter mélyről), ami percenként 30-40 ezer liter vízhozammal járul hozzá a tó töltéséhez. Felszínén gyönyörű indiai vörös tündérrózsák úsznak, így a pihentető fürdőzés nemcsak a testet, hanem a szemet is kényezteti.

blank