Szeptember elsején újra itt a Budapest Urban Games

Szeptember elsején  Budapest, Európa 2019. évi Sportfővárosának utcái és terei ismét megtelnek sportolókkal, kezdetét veszi a harmadik Budapest Urban Games (BUG). 

Idén olyan extrém és a legszélesebb közösséget megmozgató sportágakban vetélkedhetnek a résztvevők, mint a 4 / 8 kilométeres futás a Citadellán, melyre több, mint ezer embert várnak a szervezők.

Újdonság, hogy idén – egy-egy sportághoz kapcsolódóan – több ismert arccal találokzhatnak a sportolni vágyók, az „utcalimpia“ iránt érdeklődők.

2018-ban is „megnyitják” a Dunát a sportolni vágyók előtt, szeptember elsején a Szabadság hídnál próbálhatják ki a versenyzők, milyen érzés a folyót a belvárosban átúszni.

A BUG egyik központja a VII. kerületi Klauzál tér lesz, ahol két ízig-vérig városi sportág, a grundfoci és a streetball közösségei versenghetnek egymással. A foci mérkőzéseket a korábban már bevált grundon tartják, míg a BUG első streetball meccsei az utcán dőlnek el.

Kiss Gergely olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a BUG egyik támogatója és nemzetközi arca számára „házhoz” jönnek a sportesemények.

„A Klauzál tér és környéke fontos szerepet játszik az életemben, mert itt nőttem fel. Bármilyen sportoló életében a közösségnek legalább olyan fontos szerepe van, mint a tehetségnek, vagy a kitartásnak, ezért fontos a BUG kezdeményezés, mert a közösségi életet és élményeket támogatni kell“

mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

blank

A Budapest Urban Games sporteseményeire 2018. augusztus 1-től lehet majd jelentkezni.

További információkért kattints ide vagy ide.