5 zseniális film, ami gyakorlatilag csak egy szobában játszódik

Egy biztos, az alábbi filmek nem a látványvilágukkal csábították be a filmrajongókat a moziba. Mivel nincs “felesleges” körítés, ezekben csakis a szövegek és a hiteles színészi alakítások számítanak, ezekkel szereztek sok-sok elismerést a nézők és a kritikusok körében! Jöjjön ebből a műfajból 5 kiemelkedő:

1. A drámák, krimik és a fekete-fehér filmek kedvelőinek:

Tizenkét dühös ember („12 Angry Men„), 1957

Leírás: A tizenkét esküdtnek látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben (Henry Fonda) felmerül a gyanú és „nem bűnösként” szavaz a gyanúsítottra. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd…

Előzetes:

2. A misztikus filmek, horrorok, krimik kedvelőinek:

Fűrész („Saw„), 2004

Leírás: Két idegen egy szobában ébred és fogalmuk sincs róla, hogyan kerültek oda. Hamarosan rájönnek, hogy egy halálos, hátborzongató játékba keveredtek, amit Fűrész, egy szadista sorozatgyilkos irányít. Az áldozatoknak képtelen döntési helyzetekben kell megküzdenie az életükért.

Előzetes:

3. A fantasy, dráma és sci-fi filmek kedvelőinek:

Az őslakó („The Man from Earth„), 2007

Leírás: John Oldman történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az egyetemet. Kollégái felkeresik az otthonában, hogy nyomást gyakoroljanak rá. Mindenki meglepődik, ugyanis Oldman professzor azt állítja, hogy valójában halhatatlan és tíz évnél tovább nem tartózkodhat egy helyen lebukás nélkül. A kollégák persze képtelenségnek tartják az egészet, ám sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat. A barátságos összejövetel drámai fordulatot vesz.

Előzetes: 

4. A misztikus, thriller és sci-fi filmek kedvelőinek:

Összefüggés („Coherence„), 2013

Leírás: Furcsa, a fizika törvényeit meghazudtoló dolgok történnek, amikor egy baráti társaság találkozik egy vacsora partin aznap, amikor egy üstökös halad át a fejük felett. Vajon mindenki az, akinek ők gondolják?

Előzetes:

5. A drámák, vígjátékok kedvelőinek:

Teljesen idegenek („Perfetti sconosciuti„), 2016

Leírás: Hét jó barát találkozik azért, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán úgy döntenek, hogy az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el az üzeneteket. Az elején azt gondolták, hogy ismerik egymást, de ez a játék váratlan titkokat is felszínre hoz…

Előzetes: