Az emberség, a sokszínűség és a minőség ötnapos ünnepe: XI. Ördögkatlan Fesztivál

Július 31. és augusztus 4. között 11. alkalommal kerül megrendezésre az összművészeti programokat felvonultató Ördögkatlan Fesztivál 7 Pécs-közeli helyszínen.

Forrás: Ördögkatlan Fesztivál // Facebook

A „mezítlábas” fesztivál programjai négy szomszédos települést hálóznak be, ezek Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd és Beremend, melyek között ingyenes katlanbusz közlekedik majd a fesztivál ideje alatt.

De hát mik is azok a bizonyos összművészeti programok?

Színház, irodalmi estek, élő zenei koncertek, filmvetítések, kiállítások, workshopok, beszélgetések és családi programok.

Többek között előadja első önálló színházi darabját (Míg fekszem kiterítve) ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós társulata, a Sztalker Csoport, míg a Pesti Magyar Színiakadémia III. éves növendékei Molnár Ferenc Liliomját viszik színpadra. Megismerhetjük Rezes Judit és Szabó Győző megismerkedésének történetét a Loveshake – Az élet összeráz c. színházi duettben, de részesei lehetünk Hegedűs D. Géza Márai-estjének is.

Forrás: Ördögkatlan Fesztivál // Facebook

Ami a zenei repertoárt illeti, idén is fellép a Csíkzenekar, melynek vendégelőadója nem más, mint Presser Gábor, míg a Dés András Trió interaktív gyerekműsorral készül. Tompos Kátya harmadszor tér vissza Kisharsányba, A Grund vígszínházi fiúzenekarnak pedig az idei lesz az első fellépése az Ördögkatlanon. Chris Mattheisen és a Bonus Track Band Like a Rolling Stone estjén felidézhetjük a rock zene legfontosabb állomásait, többek között Zsédával, Ónodi Eszterrel és Simon Kornéllal.

Nem csak színház és zene vár a fesztiválon! A magyar irodalmi élet jeles képviselői is megfordulnak a fesztiválon, mint például Varró Dani vagy Nádasdy Ádám, napközben színes gyerek- (falfestés, bábkészítés, meseolvasás és még sok más) és felnőttprogramok várnak, míg esténként kertmozi és diszkó.

További infó ITT.