Már 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét

32. alkalommal nyitja meg kapuit az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe, augusztus 17-e és 20-a között a Budai Várban.

A hajdani vásárok hangulatát idéző fesztiválon a látogatók kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit. A Mesterségek Ünnepén idén is a közel 1000 kézműves mesterrel, több száz fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség bemutatókkal, a kézműves gasztronómia remekeivel, és népi játszóházakkal várják a látogatókat.

Kiemelt téma a népi mesterségek egyik legősibb ága, a szövés és a fonás. A rendezvényen nyomon követhetik a gyapjú, illetve a kenderfeldolgozás műveleteit, megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken való szövéssel, a szalag-, és a szőnyegszövéssel, de lesz rokkán fonás, kosár-, gyékény és hajfonás is. Az érdeklődők természetesen ki is próbálhatják az egyes munkafolyamatokat.

A hagyományosan is családi fesztiválként működő Mesterségek Ünnepe idén a Családok Éve egyik kísérő rendezvénye. Sok különlegességgel készülnek, nagy hangsúlyt kapnak a családi programok és bemutatunk több generációs kézműves dinasztiákat.A három generációs csizmadia család mellett megismerkedhetnek a szintén három generációs hartai bútorfestő dinasztiával, és különleges élményt kínál majd a több száz éve működő győri kékfestő műhely is.

blank

A fesztivál látogatói idén is igazi örömünnepre, felhőtlen közösségi élményekre számíthatnak a nyár egyedülálló hangulatú népművészeti fesztiválján, a Mesterségek Ünnepén!