Elutaznál, de nincs még foglalásod? Fedezd fel busszal Európa nagyvárosait!

Júniusban már mindnyájunkat foglalkoztat a nyaralás gondolata, és tűkön ülve számoljuk vissza a napokat a várt utazásig, amit hónapokkal ezelőtt megszerveztünk. Vagy mégsem? Ne riasszanak meg az elszabadult repülőjegyárak, hiszen akár busszal vagy vonattal is eljuthatsz az áhított kirándulás helyszínére! Azokhoz szólunk most, akik külföldi nagyvárosokat céloznának meg.

Hosszabb útra számíthat, aki tömegközlekedéssel szeretne eljutni Európa népszerű városaiba, de jó hír, hogy ehhez nem kell lepukkant távolsági buszokon zötykölődni. A Flexibus járművei például kényelmes ülésekkel, wifivel és konnektorokkal vannak ellátva, ilyen körülmények mellett pedig annyira nem is tűnik elviselhetetlennek az órákig tartó utazás. Nézzük, hová lehet eljutni busszal!

Bergamo

A Milánótól északkeletre található város egyik legnépszerűbb látványossága a 13. századi vár, amit a település legmagasabb dombjára építettek. Már a csodás panoráma miatt megéri felmenni! Az óváros, azaz Cittá Alta is megér egy látogatást, ahogyan a Bergamói dómot sem hagynánk ki, ha a városban járunk. Az út kb. 15-18 óra busszal, ami meglehetősen húzós, viszont nem a vállalhatatlan kategória. (Összehasonlításként: a síszezonban Franciaországba induló csoportok is közel ennyi időt töltenek utazással.)

Cannes

A bevállalósabbaknak ajánljuk a francia várost, ahová majdnem 1-napos buszos utazással lehet eljutni. Cannes egy világhírű üdülőhely, ami legfőképpen filmfesztiváljáról ismert, viszont az elbűvölő, pálmafák által övezett Croisette körút, az óváros XI. századi őrtornya, a Notre-Dame de l’Espérance templom, és a Sainte-Anne kápolna is bakancslistás.

Hannover

Cannes után már nem is tűnik olyan hosszú időnek a 17-18 óra, amit a Hannoverig tartó út jelent. A német városban számtalan látványosság várja a turistákat, például a vásártér gótikus temploma, a Marktkirche, és a 17. századi Leine-kastély, ami jelenleg a parlament székhelye.

blank

Verona

Akár már 14 óra alatt is eljuthatsz a gyönyörű Veronába, ahol olyan ókori római emlékeket találni, mint az Arena (amfiteártum), vagy a Kr. e. i. században épült Leoni kapu maradványai. A középkorból ránk maradt San Zeno- Maggiore- bazilika és a hatalmas Sant’Anastasia templom is csak rád vár!

blank

Prága

A cseh város örök kedvenc, és akár egy hosszú hétvége alatt is felfedezheted. A sörkészítés egyik európai fellegváraként ismert településre csupán 7 óráig tart a buszos út, ami egészen barátinak mondható a fenti városokhoz képest. Ha ott jársz, sétálgass a történelmi belvárosban és nézz be pár érdekes múzeumba!

blank