Itt a nyár! – Mutatjuk a legjobb hétvégi programokat

Ez a hét is gyorsan elszaladt, a mostani hétvégét pedig már nagyon vártuk, ugyanis végre , itt a június, megérkezett a nyár. Ezért kiválogattuk a legjobb programokat, hogy megfelelő módon töltsétek az első nyári hétvégét. Íme, a programajánlónk. 

 

Csütörtök – május 31.

Putyin játéka – könyvbemutató beszélgetés – Kisüzem – 18:00

Akárhogyan és akármilyen szemmel nézzük a mai Oroszországot, csak egy kicsit kell közelebb menni hozzá, hogy lássuk, milyen izgalmas hely ez az újra formálódó birodalom: egyszerre félelmetes és reménykeltő, ahogy küzd benne a múlt, a kommunizmus kísértete és a szovjet idők iránti nosztalgia valami új, még talán definiálatlan szellemmel, ami jót is, rosszat is hozhat az oroszoknak – és az egész világnak.

Rejtélyes történelem – Rudolf trónörökös titka – Várkert Bazár – 19:00

Vajon megmarad-e sértetlenül egészben az Osztrák-Magyar Monarchia és vele együtt a történelmi Magyarország, ha Ferenc Józsefet idejekorán fölváltja a trónon Rudolf, a magyarok kedvelt Rezső királyfija? Ha igen, akkor a mayerlingi vadászkastélyban az 1889. január 30-ára virradó éjszakán bekövetkező különös tragédia döntötte el hazánk egész 20. századi végzetes történelmét.
Avagy „csupán” egy igazi szerelmi regény nagyjelenete zajlott a trónörökös és a bárólány hálószobájában azon az éjszakán? Miért ragaszkodott ahhoz a császár, hogy a legutolsó kis fecni papírdarabig minden nyomot eltüntessen a birodalmi rendőrség?

Random Trip – Budapest Park Special – Budapest Park  – 18:00

Zseniális csapattal indítja a nyarat a Random Trip: a Budapest Parkban színpadra lép többek között Parov Stelar egykori énekesnője, Lylit, valamint Szabó Balázs, Járai Márk, Lábas Viki, MC Kemon, Sena, Andy Hefler, Saiid, Palya Bea, Szepesi Mátyás és még sokan mások! Az improvizáció mellett elhangzanak élőben a Zenehíd c. album kedvenc dalai: a ‘Hajolj közel’ és a ‘Dobban’ is.

blank

Disko Oriente – Pontoon – 22:00

Idén az első szabad égi kiskelet és multikulti diszkóünnep, hogy az áradó Nílus mossa össze a organikus grúvokat az elektromos zeneszóval.  Lineup: Vedat Akdağ, Adis Abbé, Kristóf Kelemen.
blank

Péntek – június 1.

SUP Budapest: Naplementés túrák a Lupánál – Kossuth Lajos üdülőpark – 18:00

Idén szerencsére hamar indul a SUP szezon a gyönyörű idő miatt. A levegő már kellemesen meleg és a Duna is barátságos, itt az ideje végre vízre szállni. Találkozó a Kossuth Lajos üdülőpart 33. számnál A Hellyel szemben, innen induknak fel kocsikkal a Lupa-szigethez. A vízen töltött idő nagyjából 1,5-2 óra lesz, a csapat tempójától függően. Megkerüljük a szigetet és lecsorgunk a Római-partig.

blank

Jan Gehl: The Human Scale / filmvetítés és beszélgetés – European Youth Centre Budapest – 18:00

Jan Gehl dán építész megkérdőjelezi a modernségről alkotott elképzeléseinket és utánajár, mi történik, ha az embert állítjuk egyenleteink középpontjába. Gehl 40 éven keresztül ösztönözte Dánia fővárosának tervezőit, majd koppenhágai fejlesztései a világ olyan távoli városait inspirálták, mint Melbourne, Dhaka, New York, Csungking vagy Christchurch. A vetítést követő beszélgetést Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese és az I bike Budapest főszervezője moderálja.

blank

Brains – Nyárindító nagykoncert, vendég: Jetlag- 18:00

A februári dupla teltházas Akvárium után, A Brains visszatér Budapestre, a Budapest Parkba, ahol elindítják a fesztiválszezont. Új dallal, vendégekkel, meglepetésekkel!

blank

Egy fantasztikus nő (Oscar díj 2018) Díszbemutató – Uránia – 20:00

Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia – mint egész eddigi életében -, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

blank

Piramis Visszatérő koncert – Analog Music Hall – 21:00

A PIRAMIS zenekar fedélzetére tökéletes állapotban, teljes erőbedobással visszatér Csoki, ugyanis a vártnál is jobban sikerült a rehabilitációs időszaka. Budapest legújabb koncert helyszínén, az Analog Music Hall-ban tartunk egy visszatérő koncertet, ahol felcsendülnek a legendás Piramis dalok és újra színpadon láthatjuk Csokit és a PIRAMIS zenekart!

blank

Szombat – június 2.

SimpliCity Fesztivál 2018 – A Grund – 9:00

A SimpliCity Fesztivál a rend, a tudatosság, a harmónia, a felelősségvállalás rendezvénye, ahol nem mellesleg egy deka szemetet sem termelünk. Magyarország és talán a világ első fesztiválja, ahol megtapasztalhatod, hogyan teheted teljesebbé az életed kevesebbel és hogyan legyél egyszerűen jól.

blank

Pool&Beer 2018 Szezonindító – Pool&Beer – 10:00

Medencét töltöttek, napsugarat vetek, aztán kollektíve ismét csillogóan jó hangulatot aratnak a szervezők a város legnyugisabb dunamenti strandján, miközben kedvenc DJ barátaink nyesnek alá lábdobokkal a csobbanásoknak. Közreműködnek még a szűk családhoz tartozó gumiállatok, a jó előre megrendelt kitűnő időjárás, de mindenekelőtt te.

blank

CityMatiné s07e03 – Acropolympos w/ Cesar Merveille – Citadella – 10:00

Létezik Budapesten egy hely, amit megannyi mítosz és legenda övez. Egy hely, ahol állítólag az istenek laknak és ha kell lesúlytanak végtelen haragjukkal, vagy megsegítik az arra rászorulókat. Ezen a mitikus hegyen élik paradicsomi életüket Pallasz Matiné, a világosság istenének örökéletű gyermekei.

blank

Dimitrij Gorbunov exkluzív tárlatvezetése | Permanens forradalom – Ludwig Múzeum – 16:00

A 26 éves ukrán származású zenész a polgárháború elől jött hazánkba, így számára a szeretet, béke és szabadság nem csupán szavak, hanem olyan dolgok, amikért küzdeni kell. Hiszi, hogy a zene segíthet véget vetni a háborúknak, hiszen az egy olyan erő, ami szavak nélkül is képes szorosan összefűzni az embereket, egy értékes dalszöveggel kiegészülve pedig irányt ad.

blank

Az élet szép – Bem Mozi – 18:30

1938-ban járunk, amikor a szeretetreméltó, álmodozó Guido – a növekvő rasszizmus és szűklátókörűség közepette – beleszeret visszafogott tanárnőjébe, Dorába. A csodaszép lány azonban egy helyi náci tiszt menyasszonya, Guidót pincérként látjuk viszont az eljegyzésen. Mindent elkövet, hogy a lányt bánatos jövőjétől eltérítse… Meseszerű szerelmi történet kezdődik.

blank

Vasárnap – június 3.

Provence Sunday Brunch – Araz – 12:00

Hogy mi jut eszünkbe Provence-ról? A napérlelte zöldségek, gazdag mediterrán fűszerek, végeláthatatlan levendulamezők, a tenger ajándékai, mennyei desszertek és a májusi Sunday Brunch az ARAZ étteremben. Amire számíthatsz: egy pohár gyöngyöző pezsgőre, korlátlan ételfogyasztásra és korlátlan italfogyasztásra ásványvízből, rostos gyümölcslevekből, szénsavas üdítőkből, házi limonádénkból, a ház boraiból, csapolt sörből, valamint egy csésze habos kávéra. A gyerekek számára gyereksarok is lesz, animátorral.

blank

Challenge Day – Spinning és Gerinctréning – Life1 Nyugati Fitness – 16:30

Ünnepeljük a Kihívás napját vasárnap is! Egyszeri és megismételhetetlen 90 perces Spinning, majd rögtön utána egy különleges, 90 perces Gerinctréninggel vár Riskó Zsolt! Minden résztvevő Vitalade itallal frissítheti fel magát, illetve, aki mindkét órát teljesíti, páros belépőt kap a SICARIO 2 premier előtti vetítésére!

blank

Kiskertpiac – helló nyár! – Anker’t – 10:00

Nyárüdvözlő kiskertpiac! Növény, gasztronómia és természetközeli dizájn városi kertészeknek és mindenkinek, aki szeretne egy virágos vasárnapot! ez alkalommal kísérő rendezvény a Zöld Szépség Vasárnap természetes kencék és ékszerek kedvelőinek.
blank

Teher alatt nő, avagy: itt nem lehet megmaradni – Magvető Café – 19:30

Az egyik krinolinban vette nyakába Európát, egyedül, és lett németül színésznő akkor, amikor az utcán még csak gardedámmal jártak a tisztességes asszonyok.
A másikból párt lett, ruhadivat, kártya-bemondás. Ő húzta fel először a szoknyáját a térdéig a színpadon., három nyelven is játszott, és rettegtek tőle a színigazgatók.
A harmadik nadrágban járt, frizura- és gallérdivat lett, a Gestapo kiverte a fogát, aztán az első adandó alkalommal megszökött az országból, hogy masamód legyen egy másik földrészen.

blank