Irány a Budapest Music Center, júniusban is remek programokkal várnak!

Kezdd a nyarat remek koncertélményekkel! A Budapest Music Centernek hála júniusban is biztosított a szükséges jazz-bevitel, amit akár egy finom vacsora mellett élvezhetsz az Opus Jazz Clubban. Íme 4 program, amit szerintünk bűn lenne kihagyni.

Hans Lüdemann & TransEuropeExpress: Polyjazz

A német és francia kortárs jazz kiemelkedő, kreatív muzsikusaiból álló TransEuropeExpress (alapító és művészeti vezető: Hans Lüdemann) június 6-án 20.00 órakor lép az Opus Jazz Club színpadára. A zenekarban van hely az improvizációra, és áttetsző, kamarazenei hangzás jön létre. A tagok eltérő zenei tájszólásaik kölcsönhatásaiból és kapcsolódásaiból merítenek alkotóerőt és az európai jazz színes, sokrétű képeit hozzák létre. Igazi kuriózumra számíthat, aki jegyet vált!

Jegyár: 1800 HUF

blank

Gyárfás – Premecz Organ Trio: Organ Grinder’s Suite

Az Organ Grinder’s Suite c. lemez dalai az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézik fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek. A dalok hangvételében, és a címekben a szerző megpróbált finoman utalni a műfaj legkiemelkedőbb előadóira. A különlegesnek ígérkező koncertre június 9-én, 20.00 órakor kerül sor. A közreműködők: Gyárfás István – gitár, Premecz Mátyás – Hammond orgona, Jeszenszky György – dob.

Jegyár: 1500 HUF

blank

Jazzy Live – BG5

A magyar fiatalokból álló zenekar június 20-án este koncertezik. A banda repertoárját saját szerzemények alkotják, melyekhez a jazz és a kortárs könnyűzene számos irányzata szolgál inspirációs forrásként, a groove-os zenéktől (funk, hip-hop, afro cuban, drum and bass) a mainstreamen át egészen az avantgard jazz irányzatokig.

Jegyár: 1500 HUF

Yves Robert Trió

A francia jazz emblematikus figurájának számító harsonás triója korábban már járt az Opus Jazz Clubban, és fergeteges koncertet adott.  Meleg tónusú, életigenlő kompozíciók, igen gazdag képzelőerő és elképesztő technikai tudás – hogy csupán néhány fontos jellemzőjét említsük a kiadó gondozásában három éve Inspired címmel megjelent legutóbbi lemeznek, amelyet hamarosan újabb követ.

Jegyár: 1800 HU

blank