3 biciklitúra-útvonal Budapest közelében egynapos kirándulásokhoz

Imádom Budapestet, de nyáron gyakran érzem magam egy (fűtött) betonkalitkába zárt madárnak, így akár csak egy nap kiruccanás a fővárosból is maga a megváltás. Ha te is hasonlóan érzel, pattanj fel a bringádra, és irány a szabadba! Mutatjuk, merre érdemes tekerni.

Velencei-tó körül (29 km)

A Velencei-tó északkeleti csücskében fekvő Velence városa Budapestről egyórás vonatúttal elérhető, ahonnan egy nap alatt kényelmesen körbe lehet tekerni a tavat. A kerékpárút végig a part mentén halad, de nyugodtan tehetünk kitérőket például a Bence-hegyi kilátó felé, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk, vagy meg is mártózhatunk a tóban a szabadstrandon, esetleg ehetünk egy hekket.

Dunakanyar: Zebegény-Vác (27 km)

Számos lehetőség közül választhatunk, ha a Dunakanyarban tervezünk biciklizni, ugyanis a Szob-Dunakeszi szakaszon (57 km) bárhol elkezdhetjük és felfüggeszthetjük a túrát, mivel a bicikliút és a vonat is a folyó északi partján párhuzamosan fut. A Zebegény-Vác táv könnyedén teljesíthető egy nap alatt és csodálatos vidék mentén viszi végig a bicikliseket, illetve mindkét hely kevesebb, mint egy óra alatt megközelíthető Budapestről vonattal.

Budapest-Szentendre (20 km)

A Budapest-Szentendre biciklitúránkat érdemes a Margit híd budai hídfőjénél elkezdeni, majd útba ejteni a Római-partot, a Lupa-tavat, és végül Szentendre hangulatos városkáját. Az igazi nyári túra során megállhatunk fürdeni egyet a Lupa-tóban, sütögetni vagy lángost enni a Római-parton, de persze a szentendrei városnézés sem maradhat el. Ha marad elég szufla bennünk, jöhetünk visszafelé is bringával (ez esetben 40 kilométerre rúg a túra hossza), vagy visszajuthatunk HÉV-vel is a fővárosba.