Júniusban újra Duna Karnevál!

Június 8-17 között ismét színes programokkal vár a Duna Karnevál, ami hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét mutatja be különböző budapesti helyszíneken, külföldi együttesek közreműködésével. Kedvcsinálóként eláruljuk, miért érdemes csatlakoznod a forgataghoz!

Programajánló

A budapesti kulturális élet nem lenne ugyanaz a Duna Karnevál nélkül, amely immár negyedévszázada színesíti a főváros nyarait. A táncos lábú látogatók aktív részesei lehetnek a rendezvénynek, hiszen tehetséges táncosok segítségével sajátíthatnak el néhány látványos mozdulatot. Mindazok pedig, akik inkább a nézőtérről élveznék a programokat, ajánljuk a külföldi együttesek barátságos megmérettetését, amelyen drukkolhatnak a szívüknek legkedvesebb produkciónak.

Az esemény egyik fénypontja a világsztár Emir Kusturica és a No Smoking Orchestra június 15-i koncertje lesz, amit a Hősök terén fognak megtartani. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében a külföldről érkező együttesek Világkarneváljának lehetünk szemtanúi, valamint június 16-án gyönyörködhetünk a Szerelmünk, Kalotaszeg című látványos produkcióban is. A hagyományok tiszteletének szentelt programokat a belváros leglátványosabb helyszínein tartják, a Visegrádi Tánckarnevál például június 17-én (a fesztivál zárónapján) kerül megrendezésre a Hősök terén, Lengyelország, Szlovákia és Csehország táncosaival.

Helyszínek

A „Kiváló Fesztivál” és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat programjain több, mint 300 művész fellépésére kerül sor, a főváros 8 helyszínén. A Hősök tere és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett az alábbi helyszíneken csatlakozhatsz a nemzetközi népzenei fesztivál népes közönségéhez:

  • Kobuci Kert
  • Várkert Bazár
  • Erzsébetligeti Színház
  • Vörösmarty tér
  • Ybl Miklós tér (Lánchíd utca)
  • Záborszky Pince, Budafok Borváros

A rendezvény remek alkalmat teremt a kulturális feltöltődésre, és számos emlékezetesnek ígérkező programmal várja az érdeklődőket a szabad levegőn. Ha szeretnél jobban megismerkedni a magyar népzenei hagyományokkal és külföldről érkező művészek műsoraival fűszereznéd meg a nyári estéket, kövesd a Duna Karnevál weboldalát, ahol megtalálod a programok részletes leírását!