Májusban is kihagyhatatlan programokkal vár a Pesti Vigadó!

A Duna partjánál található  Pesti Vigadót aligha kell bárkinek is bemutatni, aki érdekfeszítő kulturális programokra vágyik. Az összművészeti rendezvényközpont hónapról hónapra izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Nincs ez másképp májusban sem. Összegyűjtöttük azt az 5 eseményt, melyről mi biztosan nem fogunk lemaradni. 

MacMillan: Manon – május 3. 20:15

Kenneth MacMillan rendkívül érzékletesen, mély benyomásokat keltve jeleníti meg Manon és Des Grieux lovag tragikus szerelmét, melyből így egy Massenet muzsikájára komponált, méltán világhírű modern balett vált.

Manon fivére a hajadon kegyeiért legtöbbet ígérő férfinak szánja húgát; azonban a lány, amikor Des Grieux-vel találkozik, beleszeret. Az ifjú szerelmesek Párizsba szöknek, de amint G.M. úr luxus életvitelt ajánl fel Manonnak, ha szeretője lesz, a lány nem tud ellenállni a csábításnak. A Lescaut testvérek biztatására Des Grieux csal a kártyán, hogy reményei szerint elnyerje G.M. úr vagyonát, azonban leleplezik őket. Manont prostitúció vádjával letartóztatják, és New Orleansba deportálják, ahová Des Grieux is követi. Az úton Manon kimerül, és meghal.

További információkért kattints ide.

Müskinn Workshop – május 5. 11:00

MÜSKINN egy alkotói műhely, aminek részeként kiegészítőket, elsősorban táskákat készítenek.

A tervezők az őket inspiráló alkotókkal, gondolkodókkal szerves együttműködést alakítanak ki, ami során egymás módszereit és gondolkodásmódját is szintetizálják. Ennek eredményeként születnek meg kollekcióik, és ezáltal fonódnak össze az elszigetelt területek, csoportok és emberek.

Részletekről itt olvashatsz.

fotó: Ladocsi András

Pastorale IV/4. „Szomszédolás” Bartók nyomában – május 12. és 13. 16:00

Szomszédolás” Bartók nyomában. Magyar, szlovák és román népzene és néptánc. A Pastorale című különleges összművészeti sorozat 1997 óta több mint 220 nagy sikerű program során igyekezett kulcsot adni a közönségnek a művészetek kincsesházához. A változatos, egyedi módon szerkesztett, magas színvonalú előadások – melyeket a művészekkel folytatott beszélgetések, valamint filmrészletek és vetített képek is gazdagítanak – a kisiskolás gyerekektől a dédszülőkig minden korosztálynak maradandó élményt nyújtanak.

További információkért kattints ide.

Garantált idegenvezetés – május 20. 10:30

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Pesti Vigadó garantált idegenvezetéseket szervez az egyéni érdeklődők számára. A Vigadó 2014 decembere óta várja csoportok jelentkezését szervezett idegenvezetéseire, amelyen a látogatók az épületet képzett vezetők segítségével járhatják be. Az elmúlt hónapokban egyre több érdeklődő fordult a Pesti Vigadóhoz a programmal kapcsolatban, amely a Nyitott Ház és az Idegenvezetők Világnapja alkalmával is nagy sikert hozott. Annak érdekében, hogy az egyéni érdeklődők se essenek ki ebből az egyedülálló lehetőségből, számukra indulnak garantált  -létszámtól függetlenül – idegenvezetéseink, túráink.

Részletekről itt olvashatsz.

blank

Hegedűs Endre zongorázik – Az örökifjú Chopin – május 29. 19:30

„Hogyan lehetne a zongora legnagyobb poétájának akár csak egyetlen ütemét is méltó szavakba önteni? Az egyszerre szelíd és borúra oly gyakran hajló szláv lelkületét, vagy a polonézek oroszlánszívű szerzőjét, a franciás eleganciát és azt a szemérmességet, amely mégis megtölti gyengéd hangzásaival a legnagyobb koncerttermek látogatóinak a lelkét is? Megvigasztalja a szomorúságba felejtkezettet, felemeli a szívet, nála az örökifjúság lelke, varázsol és gyógyít, lendületet ad a holnap megharcolásához! Régi, s új darabjaimmal e lánglelkű szerzőtől szeretnék gazdagító élményt adni azoknak, akik velem jönnek ezen az estén a Szépség világába. Legyen szerencsénk… ”

Részletek: itt.

blank