Budapest dalát keresik! – Már elindult a szavazás

Budapestről sok minden elmondható, de azt, hogy saját dala van még nem. Hamarosan változni fog azonban a helyzet, mivel már várják is a szavazatokat Budapest dalára: a projekt keretében 16 szerzeményre lehet voksolni április 26-ig.

A versenyben induló tizenhat dalra április 26-án éjfélig lehet szavazni a www.budapestdal.hu weboldalon. A januárban meghirdetett projekt keretében arra kérték az előadókat, hogy dalban mondják el, mit jelent számukra a nagyváros hangulata.

“A cél, hogy legyen egy dal, ami nem megosztó, amivel mindenki azonosulni tud” – árulta el a versenyről Zséda.

A projekt weboldalán a meghívott előadók között a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly egy-egy dalára lehet szavazni.

A tájékoztató szerint a pályázatra a meghívott előadókon kívül összesen 116-an írtak dalt, ezért a zsűri úgy döntött, hogy az eredetileg meghirdetett három helyett hatan kapnak közülük lehetőséget, hogy megmérettessék magukat a Budapest Dala 2018 címért.

A megszületett, előválogatott dalokat április 27-én mutatják be egy gálakoncerten a Thália Színházban, ott is hirdetik ki, hogy melyik lett a győztes.

A nyertes különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím. A szerzeményekből CD is megjelenik.

MTI