Német űrhajós tart előadást Budapesten

Április 11-én az MTA Székházának Dísztermében fogadják Reinhold Ewald német ESA-űrhajóst, aki 1990-ben csatlakozott hazája űrhajóscsapatához. Ewald összesen 19 napot, 16 órát és 34 percet töltött az űrben.

Reinhold Ewald tagja a Német Fizikai Társaságnak, a Nemzetközi Űrhajósszövetségnek (ASE) és a Nemzetközi Asztronautikai Akadémiának (IAA). A német-orosz Mir’92 küldetés tartalék űrhajósa volt, elsőként 1997-ben, a Szojuz TM–25 fedélzetén indult űrutazásra. Ekkor 18 napot töltött a Mir fedélzetén, majd a Szojuz TM-24 nevű mentőűrhajóval tért vissza a Földre. Tudományos munkájával számos területen szerzett elismerést, erről bővebben az MTA weboldalán olvashatsz.

Regisztrálj az előadásra!

Az izgalmasnak ígérkező esemény a Magyar Asztronautikai Társaság szervezésében valósul meg, és a belépés ingyenes, viszont a férőhelyek korlátozott száma miatt mielőbbi regisztrálást javasolnak minden érdeklődőnek. Az angol nyelvű, 45 percesre tervezett előadást április 11-én, 15.00 órakor tartják.

Érdekel az űrhajózás, és szívesen meghallgatnád az ESA (Európai Űrügynökség) űrhajósát? Kattints, és regisztrálj még ma, így biztosan nem maradsz le!