Végre kiderült! Ezért járnak az M3 teljes vonalán metrópótló buszok hétvégente

Te is sokat bosszankodsz hétvégente, amikor plusz 15-20 perccel tovább tart eljutni A-ból B-be a metrópótló buszok miatt? Most végre kiderült, miért ilyen körülményes az utazás az M3 útvonalán hétvégente.

Tavaly november óta életünk részéve váltak a metrópótló buszok, melyeket a metrófelújítás miatt állított csatasorba a BKV. Az autóbuszok hétköznap napközben a Lehel tér és Újpest-Központ között közlekednek, este fél 9 után, illetve minden hétvégén viszont a teljes útvonalon buszokkal közlekedhetünk a hármas metró felett. Most végre kiderült, miért.

m3felujitas.hu

A megoldásra az M3 felújítás honlapján bukkantunk:

Az M3-as metró felújítása különleges feladat, hiszen egyetlen felszíni kapcsolata a Kőér utcai járműtelep, ami a vonal déli szakaszán található. Minden gépet, eszközt, anyagot innen szállítanak be a rekonstrukció alatt lévő északi szakaszra, és a bontási anyagot is itt szállítják ki az alagútból.

Ebből a válaszból az is világossá vált számunkra, hogy a metró felújításnak 2. és 3. szakaszában is számolhatunk azzal, hogy hétvégente a teljes útvonalon buszok fogják szállítani az utasokat. Vagyis több még több éven át rémálom lesz a pestiek többségének a hétvégi tömegközlekedés.