5 forró ital, ami felmelegít a hideg napokon

Újra mínuszokban a hőmérő higanyszála, és bár a jövő héttől jelentős javulást ígérnek az időjósok, pár napig még el kell viselnünk a csontig hatoló hideget. Ki nem állhatod a fagyoskodást? Ajánlunk 5 különleges forró italt a theguardian.com összeállításából, amitől garantáltan felmelegedhetsz!

Earl Grey puncs (alkohollal)

Ha nem kell a volán mögé ülnöd és a munkaidőnek is vége már, készíts puncsot Earl Grey teából! A finom nedű alkotóelemei: 1 db Earl Grey teafilter, 235 ml forrásban lévő víz, 60 ml whiskey, 2 evőkanál friss citromlé, ízlés szerint méz és a tálaláshoz citromkarika. A teakeverék a citrusos bergamott ízével teszi különlegessé a forró italt, ami garantáltan elfeledteti veled a hidegben töltött perceket.

Nem átlagos forró csoki (alkohollal)

Nevezhetjük csoki italnak a következő finomságot, ami nem kakaóporral vagy forró csokoládé keverékből, hanem olvasztott csokiból készül. Használj 100%-os kakaótartalmú táblás csokit, amihez a megfelelő sűrűség eléréséhez adj 1-2 bögrényi tejet és ízlés szerint nádcukrot. Végül dobd fel ír whiskey-vel, és voilá, kész a testet-lelket felmelegítő ital.

Szívmelengető céklalé (alkoholmentes)

Talán korábban eszedbe sem jutott volna, hogy a cékla levét melegen fogyaszd, pedig kellemes élményben lesz részed, ha kipróbálod. Elkészítéséhez turmixolj össze 2 db megpucolt céklát (kb. 300 g) 6 db répát és 4 db almát, majd lassú tűzön melegítsd forrásig. Édesítésre nincs is szükség!

blank

Forralt birsalma cider (alkohollal)

Egy kellemesen fűszerezett gyümölcsös cider ellenállhatatlanul finom, ráadásul a hideg ellen is jól jön. A különleges ital fél liter víz, 100 g porcukor, 1 rúd fahéj, 2 db csillagánizs, 3 borókabogyó, 3 feldarabolt birsalma és 600 ml száraz cider felforrósított keveréke. Ezzel az édes, fűszeres csodával garantáltan gyorsan kiolvadnak a fagyos kezek.

blank
forrás: goodtoknow.co.uk

Hibiszkusz tea kicsit másként (alkoholmentes)

Készíts isteni hibiszkusz teát 50 g szárított virágból, és adj hozzá 1 liter gránátalma lét. Dobd fel frissen szeletelt gyömbérrel, mézzel és fahéjjal, aztán melegítsd meg, és már töltheted is a bögrédbe vagy a termoszodba. Szükség szerint hígíthatod vízzel.

blank