Érdekes új kezdeményezés a Hazakísérő Telefon

Talán már te is hallottál arról az újdonságról, ami az elmúlt napokban magára vonta az internetezők figyelmét. A Hazakísérő Telefon nevű kezdeményezés külföldön már bevált, és most Magyarországot készül bevenni.

De miről is van szó?

Ha késő este egyedül sétálsz haza, és nem érzed magad biztonságban, rendelkezésedre áll egy telefonszám, amit felhívhatsz. A vonal másik oldalán lévő féllel igazából addig beszélgethetsz, amíg el nem fordítod a kulcsot a zárban. Lényegében egy számodra idegennel válthatsz pár szót, aki rendszeresen megkérdezi, merre jársz és ellenőrzi a térképen is. (A jövőben GPS-alapú követéssel egészülhet ki.)

Az ötlet magyarországi megvalósítója egyelőre pénteken, szombaton és ünnepnapok előtti napokon áll rendelkezésedre, ha letesztelnéd a szolgáltatást. A tervek szerint később ingyenesen hívható telefonszámon lesz elérhető a Hazakísérő Telefon, ami majd egy központi számra fut majd be.

Működhet?

Az biztos, hogy a Hazakísérő Telefon tökéletes eszköz arra, hogy tudatosabbá tegyen: miközben beszéltek, figyelned kell a környezetedre, hiszen folyamatosan tájékoztatnod kell a másik felet a hollétedről. Abban is segít, hogy ne érezd magad egyedül a sötét éjszakában. Arra viszont sajnos nem jelent biztosítékot, hogy a baj elkerüljön. A kezdeményezés legnagyobb pozitívuma valójában az, hogy egyáltalán gondoltak rá: valaki a saját idejét áldozza arra, hogy másoknak segítsen.