Az ízek dallama – Folytatódik a Dívák és Fűszerek-koncertsorozat

Mi játszódik le a művész fejében, miközben egy meglévő művet sajátjává formál, és mi alapján választotta ki Dr. Zwack annak a gyógynövénylikőrnek a hozzávalóit, amit ma Unicumként ismerünk? Évek kitartó munkája és tapasztalata után sem könnyű különlegeset alkotni, hiszen már ismert motívumokból, hozzávalókból kell valami olyat létrehozni, amire korábban még nem volt példa, ami „Unicum”.

A február 23-án Malek Andrea és Lilienn előadásával folytatódó Dívák és Fűszerek-koncertsorozat ezt az egyediséget állítja középpontba, a különleges összművészeti élmény mellett pedig betekintést nyújt az ország talán legkedveltebb italának hagyományaiba is.

Az országszerte ismert és elismert Lilienn & Kónyai Tibor jazz-duó az előadásra a többszörös Artisjus- és eMeRTon-díjas énekessel, Malek Andreával egészül ki, hogy egy felejthetetlen zenei élményben részesítsék a közönséget. A művésznők gyönyörű és izgalmas énekhangja az őket kísérő zongorista briliáns zongorajátékával párosulva garanciát jelent a különleges hangzásra.

A produkció mellett a koncertsorozatnak otthont adó Zwack Múzeum és Látogatóközpont Füves Bárja teremt sajátos hangulatot, ahol az ipari stílussal kontrasztban álló bőr- és nádbútorok, a növények és a Zwack-család történelmét bemutató fotógyűjtemény stílusos kavalkádja nyűgözi le a látogatókat.

És az élmények ezzel nem érnek véget: a vendégek egy fűszerkurzuson vesznek részt, ahol Gulyás Csaba italszakértő elkalauzolja őket annak a több mint 40 féle gyógy- és fűszernövénynek a világába, amelyek immáron 228 éve az Unicum elengedhetetlen hozzávalói. A kötetlen beszélgetés elengedhetetlen része a kóstolás: a vendégek a klasszikus Unicum mellett az Unicum Szilvát és a dupla hordós érlelésű, szuperprémium kategóriába tartozó Unicum Riservát is megízlelhetik.

Jegyeket itt tudsz vásárolni.