Bulinegyed update: érvénytelen a népszavazás

Február 18-án tartottak népszavazást a „hírhedt” bulinegyed (Károly körút, Király utca, Erzsébet körút, Rákóczi út) sorsáról, ami óriási változást hozhatott volna nemcsak a VII. kerület lakóinak, hanem a szórakozni vágyók számára is.

Az éjszakába nyúló hangzavar és egyéb kellemetlenségek érthetően zavarják a kerületben élőket, akik azt szerették volna, ha a szórakozóhelyek korai zárásával sikerül megoldani az évek óta húzódó problémát. Erre teremtett volna lehetőséget a hétvégi népszavazás. A bulinegyedben dolgozó több ezer ember, és a szórakozóhelyek korlátozás nélküli nyitvatartása mellett kampányolók ezzel szemben turisztikai szempontokra és a főváros vonzerejének elvesztésére hivatkoztak, és remélték, hogy nekik kedvez majd az eredmény.

A bulinegyed ügye végül nem mozgatott meg elég embert ahhoz, hogy érvényesnek nyilváníthassák a szavazást. A voksolásra jogosultak (43 ezer ember) kevesebb, mint ötöde adta le szavazatát, a részvételi arány nem érte el a 16%-ot. Az önkormányzat lépéseket fontolgat a lakók nyugalmának biztosítása érdekében, erről azonban jelenleg nem lehet pontosabbat tudni.

Egy biztos: a szórakozóhelyeket illetően egyelőre minden marad a régiben.