6 mesés európai hely, amit fel kell írnod a bakancslistádra

Szenvedélyed az utazás, szívesen felfedeznél néhány varázslatos európai várost? Kevésbé ismert, ám annál különlegesebb helyek mesebeli fotóit gyűjtöttük össze, és ha tehetnénk, most azonnal elutaznánk. Csatlakoznátok?  

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat mi, magyarok, hiszen ahogyan korábban megírtuk, fővárosunk az előkelő 8. helyet szerezte meg az European Best Destinations (a legjobb európai úti célok) rangos válogatásában. Rögtön el is öntött minket a büszkeség, és elgondolkodtunk azon, mi hová utaznánk el a legszívesebben. Íme, a befutók!

Eguisheim (Franciaország)

Az alig 1800 lelket számláló, elbűvölő francia település különleges építészeti megoldásain kívül az alsace-i borról is híres, emellett IX. Leó Pápa születési helyeként ismert. A kép alapján egyértelmű, miért szerepel Franciaország legszebb falvainak (Les Plus Beaux Villages de France) listáján.

Bled (Szlovénia)

A képen is látható Bled-i tó vonzza a kikapcsolódásra vágyó turistákat. A tavat 6km hosszú ösvény veszi körül, tökéletes egy kellemes sétához és kerékpározáshoz is. Akinek hajókázni támad kedve, csónakot bérelhet. Gyönyörű, nem igaz?

Hallstatt (Ausztria)

Salsburgtól nem messze található a szintén csodás tóval büszkélkedő Hallstatt. A város egyik nevezetessége – furcsa módon – a templom kertjében lévő temető, amihez egy meglehetősen bizarr szokás kötődik. Erre most inkább nem térnénk ki, helyette gyönyörködjünk a panorámában!

blank

Positano (Olaszország)

Meredek hegyoldal, impozáns villák és tengerpart a város lábánál: ez Positano. Az idilli község 1997 óta az UNESCO világörökségének része, alig találunk szavakat a szépségére. Az Amalfi-part „legfotogénebb” (és egyben legdrágább) településeként emlegetik, lenyűgöző strandjai mágnesként vonzzák az embereket.

blank

Bibury (Anglia)

William Morris angol író szerint Bibury Anglia legszebb falucskája, és mi ezt nem is vitatjuk. A bájos település varázsát a több száz éves kőházikók és a zöldellő füves területek adják. A látogatókat a Szent Mária templom és az 1902-ben alapított pisztráng farm vonzza, mindkettő népszerű a turisták körében.

blank

Reine (Norvégia)

A legszebb norvég halászfalu (ahol mindössze 300-an élnek) szintén nem maradhat le a listánkról. Jó, ha tudod, hogy a festői látványt nyújtó Reine az északi sarkkörön belül van. Ha feltöltődésre vágysz és a hideg sem zavar, mindenképpen látogass el ide!

blank

Melyik mesés települést vennétek először célba?