Beköltöznél egy Dunán ringatózó házba?

Hamarosan talán minden lehetőséged meglesz arra, hogy a lehangoló betondzsungelből egy Dunán ringatózó, mindennel felszerelt házikóban éld mindennapjaidat. Az úszóház projekt megálmodói Vági Oszkár és Cserháti Csinszka, akik a vízi életmód kedvelőit célozzák meg különleges terveikkel.

Látványterv: Roomba Home Interior

Különleges ötlet

A látványtervek alapján csupa üveg homlokzat, letisztult formák, (különösen a kellemes nyári estéken) romantikus terasz és nagyszerű panoráma jellemzik. Egyértelmű, hogy egy egészen egyedi lakókörnyezet kerülhet megvalósításra. A projekt ötletgazdái elsősorban a merész megrendelőket célozzák meg, hiszen a koncepció közel sem átlagos. Még az is felmerült, hogy a hálószoba a víz alatt kapna helyet.

Látványterv: Roomba Home Interior

Egyedi megvalósítás

A hangulatos, folyami lakóházak energiaigényének nagy részét megújuló energiaforrásokkal fedeznék, gondoltak például a napenergia és a víz hőenergiájának felhasználására. Emellett magyar fejlesztésű, high-tech szigetelőanyagok használatát is tervezik. A tetőteraszt is számítva 100-120 négyzetméter alapterülettel kalkulálnak, amiben két, Dunára néző hálószoba, WC, fürdőszoba, nappali/étkező és konyha kap helyet.

Látványterv: Roomba Home Interior

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre! Te szívesen neveznél otthonodnak egy Dunán úszó házat?