A pillanat, amikor kiderül, hogy a rózsaszín csoki színezék nélkül rózsaszín, most elérkezett.
Amikor az 1500-as évek elején a spanyol hódítók megérkeztek a mai Mexikó területére, az ott élő aztékok különleges fogadtatásban részesítették őket. Egy különleges, addiktív édes itallal kínálták meg a térhódítókat. Ez volt a csokoládé, melyet indián néven xocolatl-nak neveztek. Ebből a szóból alakult ki a ma is használt chocolate, schokolade vagy éppen csokoládé szavunk.
Először jött a fekete, vagyis az étcsokoládé, majd kikísérletezték a tejcsokoládét, mígnem 80 évvel ezelőtt a fehér csoki is az édességboltok polcaira került, onnan pedig a hasunkba.
A csoki kultúrájának bő félévezredes történelmének utóbbi évtizedeiben alig történt valami. Kivéve, hogy megjelent a rózsaszín csokoládé: felütötte a fejét a Ruby.
A csoki a Ruby kakaóbabról kapta a nevét, ebből készül a finomság. A Ruby különlegessége, hogy csodásan halvány vöröses színű.
Az újabb csokoládéforradalom a svájci Barry Callebaut cég tehet, akik a világ legritkábban előforduló kakaóbabjait csokoládévá varázsolták az elmúlt években és most készülnek rázúdítani a világra. Ezer hála érte!
A Ruby csoki nemcsak a színe a különleges, az íze is nagyon intenzív. A cég több éven keresztül kísérletezett a Ruby babok megfelelő felhasználásával, melynek során a növényből sikerült kinyerni az összes élvezetes ízt.
A különleges csokoládét már fogyasztásra alkalmasnak minősítették, sőt, Angliában, Amerikában, Kínában és Japánban már kóstoltatták is néhány független felmérés keretén belül. Sőt, Japánban a Nestlé már piacra is dobta az első Ruby csokis terméket, a rózsaszín KitKat-et, ami a KitKat Chocolatory Sublime Ruby nevet kapta. Alig 1000 Ft-ért vehetünk egy ilyen kulináris élményt kínáló édességet.