Budapest tetejére költözött az Északi-sark

Tucatnyi meleg iglu sátorban vészelhetjük át a telet Budapest egyik legmagasabban fekvő tetőteraszán.

Aki szeret a naplementében gyönyörködni, már biztosan járt legalább egyszer a 360 Bárban. A tetőteraszos helyről csodálatos a kilátás, még a Buda feletti naplementét is élvezheted innen. Mi már többször jártunk a 360 Bárban, de nem hittük el, hogy tényleg megoldják, hogy ne csak a nyári szezonban, hanem a téli hidegben is tóduljanak ide az emberek – legyen szó turistákról vagy pestiekről.

Már rég készültünk megnézni, mivel is tudta elérni ezt a bár. Az enyhe télen már el is felejtettük, milyen érzés is az, amikor mínusz fokot mutat a hőmérő. Nos, az utóbbi szombat este megtapasztalhattuk, de a 360 Bárban még ez sem zavart minket, mivel felmelegített iglukkal, pontosabban az „Igloo Gardennel” várják a vendégeiket.

Egyébként is különleges az a panoráma, amit biztosít számunkra az Andrássy utca 39. szám alatti épület tetőteraszáról, de az ötlet, hogy iglu sátrakkal oldják meg a nyári terasz téliesítését,eléggé pazar és egyedi megoldás.

Amikor a legfelső emeleten kiszálltunk, olyan volt, mintha az Északi-sarkra érkeztünk volna meg. Bár ott ezek a sátrak jégtömbökből épülnek, itt a vastag műanyag, átlátszó sátorfóliából készültek, melyekben több asztal is kényelmesen elfér. Pontosan egy tucat ilyen iglu került a 360 teraszára, ami egyenként nagyjából 12-14 főnek tud kellemes időtöltést biztosítani. Például kellemes, meghitt, randizós borozgatást, Budapest legszebb fényeinek pompájában.

blank

A sátrakban „kandallók” adják a meleget, melyek nem csak a kellemes hőmérsékletet biztosítják, hanem hangulatos, narancssárga fényt is adnak. A télies hangulatot az iglukban elhelyezett farakások garantálják, melytől egy kicsit olyan érzésünk támadt, mintha egy hegyvidéki bungalóban beszélgetnénk.

blank

Az italok és ételek továbbra is olyan jók, mint a nyári szezonban. A sátrak zártságának hátránya talán az, hogy egy idő után bepárásodnak, de van, aki ebben is megtalálja a szépséget és üzeneteket küld egymásnak.

blank

A pultrész is télies, fedett, zárt, így kényelmesen kérhetünk akkor is egy italt, ha nem akarunk asztalt foglalni és órákat eltölteni, hanem csak felugranánk megnézni ezt a különleges téli tetőterasz kertet! Zene biztos lesz, ezen a szombaton például Galactic Jackson zenél.

Kedvcsinálóként mutatunk néhány képet: