5+1 tipp a stresszmentes karácsonyért – Találd meg a nyugalmat az Arena Plazában

Bár a karácsony lényege, hogy nyugalomban, szeretetben együtt lehessünk, az előtte lévő hetek a legtöbbünk életét feszültséggel töltik el. 

Könnyen úgy érezhetjük, hogy magunknak és másoknak is meg kell felelnünk, pedig az elvárások csak nehézségeket hoznak életünkbe. Mi lenne, ha idén stresszmentes karácsonyod lenne? Fogadd meg az Arena Plaza tippjeit, hogy nyugalomban teljen az ünnep.

1. Ne bonyolítsd túl a dolgokat

 A stresszes, túlterhelt időszakban hajlamosak vagyunk túlbonyolítani mindent. Ez érvényes az ajándékokra, a díszítésre, az ételekre és a sütikre is. Elég mindenből egyfélét vásárolnunk és készítenünk! A stresszt az okozza, ha többet vállalunk, mint kellene.

Vanília chai csodadoboz The Body Shop 6990 FT

2. Készíts listát

Oszd fel a teendőket. Mire van szükséged az ajándékvásárlás, az otthoni dekor, az ételek és a harmónia megteremtése kapcsán? Listázd ki a dolgokat, hogy mikor kész vagy valamivel, már csak pipálni kelljen!

XMAS felirat_Zara Home 3995 FT

3. Fókuszálj a vásárlásra: szerezz be mindent egy nap alatt

Vegyél ki egy szabadnapot és az elkészült listával járd végig a legfontosabb üzleteket. Ha hétköznap intézed el a bevásárlást, gyorsabban végezhetsz, ráadásul ilyenkor kevesebb ember is járkál a boltokban és a bevásárlóközpontokban.

Házikó 1995 FT

4. Vegyél meg mindent egy helyen

Akár az Arena Plazában is beszerezheted listád minden egyes darabját. A széles üzletválaszték lehetővé teszi, hogy kipipáld az ajándékokat, a finomságokat és akár a karácsonyi dekort is.

Aranygömb H&M 1490 FT

5. Állítsátok fel a karácsonyfát időben

Ha felállítjátok a karácsonyfát egy-két nappal korábban, érdemes fel is díszíteni. Így, ha hiányzik még valami róla, vagy kiégett az égősor, van idő beszerezni újat és nem december 24-én alakul ki pánikhangulat a családban.

Hálóing Intimissimi 31990 FT

5 + 1 Me time

 Szerezz be magadnak illatos gyertyát, fürdősót, olajat vagy egy tápláló arcmaszkot és teremts minimum 20 percet, amikor ki tudsz kapcsolni. Még, ha úgy is érzed a forgatagban, hogy erre neked nincs időd, hidd el, ha megengeded magadnak a töltődést, utána kétszer olyan hatékonyan, újult erővel foghatsz bele a dolgaidba! Megéri!