5 ünnepi reklámfilm, ami karácsonyi hangulatba hoz

A közelgő ünnepi hangulatból a nagy cégek reklámfilmjei sem hiányozhatnak!

Mint minden évben, idén is kedves reklámfilmeket kapunk azoktól a cégektől, akik nagy szerepet töltenek be hétköznapjainkban. Legyen az egy ruhamárka, élelmiszerbolt, vagy akár egy repülőtér, mind azon vannak, hogy önmaguk reklámozása mellett megteremtsék a karácsonyi hangulatot.

Macik, répák, cuki szörnyek, karácsonyi tündérmese. Most megmutatjuk azt az öt reklámfilmet, melyet már novemberben bedobtak, hogy az adventi időszak kellemesen teljen!

Heathrow

A londoni Heathrow repülőtér reklámjának története tavaly kezdődött, amikor egy macicsaládra épített rövidfilmet készítettek. A tavalyi filmben elkavarodtak a reptéren, idén viszont a macipár 50 éves évfordulója rajzolódik ki a történetből, amit a reptér használaton kívüli 1-es terminálján forgattak, aláfestő zenének Petula Clark Couldn’t Live Without Your Love című dalát választva.

Marks & Spencer

A divatmárka talán elsőként hozta ki kisfilmjét, ami azért nagy szó, mert általában a John Lewis reklámjával szokott elindulni a karácsonyi reklámfilm-lavina. A főszerepbe Paddington maci került, akinek véletlenszerű társa egy fura kinézetű télapó, aki nem is télapó. A M&S olyan reklámfilmet szeretett volna készíteni, ami mindenkit megérint. Az érzelmes jelenetek mellett akciódús részlet is került a filmbe, ami igazán tömörre és izgalmasra sikeredett, befejezve azzal a gondolattal, hogy „ez a karácsony, töltsük el jól”.

John Lewis

Ha már az előbb szóba került a John Lewis, akkor a minden idők legjobb karácsonyi kisfilmjeit szállító cég idén egy 7 éves kisfiú és az ágya alatt rejtőzködő szörny története sem maradhat ki a repertoárból. A kétperces videóban persze nem ijesztgetésről van szó, mert nagyon jól összehaverkodnak, együtt játszanak, miközben idilli karácsonyi hangulatban telik az idő. Lassan 10 milliós megtekintésnél jár csak a YouTube-on, úgyhogy ne maradjunk le!

Aldi

A brit áruházlánc sem volt tétlen. Tavaly már találkozhattunk a Kevin névre keresztelt répafigurával, aki idén a karácsonyi terülj-terülj asztalkámon találkozik élete répaszerelmével. Nem mellesleg meg is menti az életét, egyenesen egy borsószemtől védi meg. A kisfilmben a Gyilkosság az Orient expresszen és a Titanic filmekből átvett jelenetekre is rábukkanhatunk.

Debenhams

Az angol divatcég idén a modern Hamupipőke sztoriját választotta, amiben utazás, találkozás, karácsonyi pompa, beteljesült szerelem és Ewan McGregor található. A csodás helyszíneken játszódó kisfilm legszebb része számunkra, hogy a Debenhams 2013-as forgatását követően ezt a filmet is a varázslatos Budapesten készítette. Így feltűnik benne a Nyugati pályaudvar, a 4-es metró aluljárója, és több pesti utca. Már csak ezért is ez lehet az idei kedvencünk!