Az őszi időszak egyik kihagyhatatlan receptje a most következő morzsasüti, melyhez az összes idénygyümölcs nagyszerűen passzol. A morzsás rétegnél is kreatív lehetsz: kókusszal, zabbal vagy zabkorpával is elkészítheted. Ebben az esetben azonban a dió teszi fel az i-re a pontot.
Hozzávalók egy közepes méretű sütőtálhoz
- 3 közepes méretű alma
- 2 nagy, lédús körte
- 5 nagy szem szilva
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg finomra őrölt dióbél
- 12 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 5 dkg nádcukor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál nagy szemű zabpehely
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, az almát és a körtét meghámozzuk, majd a szilvával együtt felkockázzuk. Összeforgatjuk a pudingporral, majd egyenletesen kiterítjük egy kivajazott sütőtálban.
- A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, majd morzsás állagúra morzsoljuk a vajjal, a cukorral és a sóval. A gyümölcsökre halmozzuk, tetejét megszórjuk a zabpehellyel.
- 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb!
A receptért köszönet Csigó Zitának. Még több receptért kattints az Ízes Élet honlapjára.