Félórás, diós morzsasüti – RECEPT

Az őszi időszak egyik kihagyhatatlan receptje a most következő morzsasüti, melyhez az összes idénygyümölcs nagyszerűen passzol. A morzsás rétegnél is kreatív lehetsz: kókusszal, zabbal vagy zabkorpával is elkészítheted. Ebben az esetben azonban a dió teszi fel az i-re a pontot. 

Hozzávalók egy közepes méretű sütőtálhoz

  • 3 közepes méretű alma
  • 2 nagy, lédús körte
  • 5 nagy szem szilva
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg finomra őrölt dióbél
  • 12 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál nagy szemű zabpehely

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, az almát és a körtét meghámozzuk, majd a szilvával együtt felkockázzuk. Összeforgatjuk a pudingporral, majd egyenletesen kiterítjük egy kivajazott sütőtálban.
  2. A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, majd morzsás állagúra morzsoljuk a vajjal, a cukorral és a sóval. A gyümölcsökre halmozzuk, tetejét megszórjuk a zabpehellyel.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb!

A receptért köszönet Csigó Zitának. Még több receptért kattints az  Ízes Élet honlapjára.