A legújabb kutatás szerint az étcsoki és a vörösbor a fiatalság receptje!

Ti is elmerengtek néha azon, hogy a bűnös szenvedélyeteknek lehetne valamilyen hasznos oldala? Íme egy jó hír péntekre: egy friss kutatás szerint az étcsokoládéban és vörösborban lévő vegyületek segíthetnek a sejtek megújulásában!

Az Exeter és Brighton egyetemek kutatói a sejtek öregedésének vizsgálatai során felfedezték, hogy az inaktív szenzoros sejtek megfiatalodásához nagymértékben hozzájárulnak azok a vegyületek, melyek előfordulnak az áfonyában, vörösszőlőben – és ami a legjobb, a vörösborban és a magas kakaótartalmú csokiban is!

A kutatók remélik, hogy az áttörés olyan terápiákhoz vezethet, amelyek segíthetnek az embereknek az életminőségük javításában, és számos olyan degeneratív probléma megelőzésében, melyek az öregedéssel járnak együtt. Az egyik legfőbb oka a betegségek kialakulásának az, hogy az öreg sejtjeink élnek, de már nem növekedvek vagy működnek megfelelően.

A kutatás célja ezeknek az öregedési folyamatoknak a visszafordítása.

Dr. Eva Latorre-t, az Exeter Egyetem kutatóját is meglepték az eredmények. „Amikor láttam, hog a vizsgált sejtek megfiatalodnak, nem hittem a szememnek! Többször is megismételtem a kísérleteket, és minden alkalommal észlelhető volt a sejtek változása! Nagyon izgatott vagyok a kutatásunkban rejlő lehetőségek miatt. ”

Szóval ne feledjétek, a rugalmas bőr és a hosszan tartó egészség titka néha a kényeztetésben rejlik!

Forrás: independent.co.uk