Sorozat lesz A Gyűrűk Urából?

Mert ha a Trónok harcának bejött, A gyűrűk urának miért ne sikerülne?

Merész tervet sző az Amazon Studios: sorozatot akar készíteni A Gyűrűk Urából, melynek filmsorozata pár évvel ezelőtt már belopta magát a rajongók szívébe. Az ötletet részben a Trónok harca sikere is adhatta, mely könyvben, de leginkább sorozatként is sikeres lett.

A Variety szerint a tárgyalások még csak most kezdődtek el, semmi konkrétumot nem lehet kijelenteni a sorozatról. Az Amazon Studios valószínűleg félig-meddig hamvaiból akar feltámadni A Gyűrűk Ura várva várt sikerétől, mivel nemrégiben elbocsátották a stúdió vezetőjét, Roy Price-t, a személye körül szárnyra kapott szexuális zaklatás vádak miatt. A Gyűrűk ura csak az első lenne az Amazon új sorozatai, elképzelései közül, ám a stúdió további tervei még nem ismertek.

A vállalkozás nem olcsó mulatság: csak az, hogy az Amazon megvegye a jogokat Tolkien örököseitől körülbelül 200-250 ezer dollárba kerülne nekik.

Ha pedig jobban belegondolunk, nem is olyan biztos, hogy bejönne a vállalkozás, ugyanis a film és a könyv ismerete után túl sok újdonságot már nem mutathat a sorozat a Tolkien-rajongóknak.  Vagy mégis?

A gyűrűk ura filmsorozat 2001 és 2003 között került a mozikba, az előzménytörténet, a Hobbit-trilógia részei pedig 2012 és 2014 között debütáltak. Hamarosan a könyv új kiadási is elérhető lesz az Európa Könyvkiadó jóvoltából.