BRÉKING! – Végre lekerül a Corvin Áruházról a csúnya fémdoboz

50 év után végre lekerülhet a csúnya fémdoboz klasszikus stílust imitáló Corvin Áruház homlokzatáról. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, jövőre megkezdődhet és 2019 végére be is fejeződhet a Blaha Lujza tér felújítása, mely után egy sokkal zöldebb és barátságosabb hellyé alakul át a tér. A forgalmas csomópont jelenleg enyhén szólva sem kellemes látvány, pedig naponta rengeteg fővárosi és turista fordul meg erre.

Fortepan

A tér egyik legnagyobb szégyenfoltja a város (és az ország) egykori első nagy áruháza, a Corvin Áruház, melyet már több évtizede egy csúnya fémdoboz takar. Legnagyobb örömünkre, már nem kell sokáig néznünk a nem éppen szép látványt.

Fortepan

A csúfság elbontásáról a józsefvárosi képviselő-testület döntött, a hírt pedig a Fővárosi Blog egy Facebook-bejegyzésükben osztotta meg:

A bontási munkálatokat az önkormányzat önként vállalta magára, írja a Portfólió, annak 22 milliós költségével együtt. Arról, hogy mi történik az épülettel, ha lekerül róla a sebhelyeket takaró borítás, még semmit sem tudni.

Az 1915-ben átadott Áruház az 1956-os forradalomban szenvedett súlyos károkat, melyeket azóta sem állítottak helyre. 10 évvel később, 1966-ban került rá a csúnya doboz, az épület állapota azóta is változatlan – illetve csak tovább romlott az elhanyagoltsága miatt.

Ha kíváncsi vagy, hogyan nézett ki régen a Blaha Lujza tér, kattints ide.