Idén is megtekintheted a legszívbemarkolóbb sajtófotókat – World Press Photo 2017

Az évente megrendezett World Press Photo pályázat a világ legjelentősebb sajtófotó versenye. Ebben az évben 126 ország 5034 fotóriporterének 80 408 pályázatra beküldött fotójából választotta ki a zsűri a nyertes képeket. A díjazott fotókból rendezett kiállítás Magyarországon a korábbi évekhez hasonlóan a Néprajzi Múzeumban tekinthető meg.

Idén is a Néprajzi Múzeum ad otthont a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb sajtófotó-kiállításának. A World Press Photo egy független non-profit szervezet, mely 1955-ben alakult, célja az információ szabad áramlásának támogatása a sajtófotó és a dokumentarista fotográfia népszerűsítésén keresztül. Közel hat évtizede bővülő archívuma fontos része történelmünk vizuális megjelenítésének.

Az évente megrendezett World Press Photo pályázat a világ legjelentősebb sajtófotó versenye, a fotóriporterek és a dokumentarista fotográfusok számára ez a legjelentősebb nemzetközi megmérettetés. A pályázat díjnyertes felvételei egy utazó kiállításon vesznek részt, szeptember-október folyamán az állomás Budapest.

Ebben az évben 126 ország 5034 fotóriporterének 80 408 pályázatra beküldött fotójából választotta ki a zsűri a nyertes képeket.

A kiállítást megtekintve a látogató jobban megérti, mi zajlik körülöttünk a világban. A képek toleranciára, empátiára, emberségre nevelnek.

Képek, a színházzal karöltve

A World Press Photo budapesti kiállítása és a Radnóti szinház együttműködéseként asszociációk a színház repertoárjából egy-egy díjnyertes kép láttán. Előadják: Kováts Adél, Bálint András, Pál András, László Zsolt.

Nyitvatartás (2017. szeptember 22. – október 23.)

  • Kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10.00 – 18.00
  • Péntek, szombat, valamint október 22-én és 23-án: 10.00-20.00
  • Hétfőn: zárva(Kivéve október 23-án)

Belépőjegyek:

  • Teljes árú belépő: 2100 Ft
  • Kedvezményes (diák, nyugdíjas) belépő: 1000 Ft
  • Családi jegy (1-2 felnőtt, 1-3 gyerek): 4400 Ft
  • A belépőjeggyel a Néprajzi Múzeum összes kiállítása megtekinthető.
  • A WPP kiállítást csak érvényes igazolvánnyal rendelkező magyar és külföldi újságírók tekinthetik meg díjmentesen.