Palacsinta újragondolva: körtés zabkorpás palacsinta

Talán az egyik legfinomabb (ha nem a legfinomabb) gyümölcs a körte. Azért is szeretjük különösen, mert rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában. Tehetitek számos sütibe (édesekbe vagy például sajtokkal, dióval kombinálva sósakba), de fűszeresen, párolva vagy chutneynak elkészítve főételek mellett is megállja a helyét. Vagy akár palacsintatésztába reszelve! Ha elég édes körtéből készítitek, a cukrot nyugodtan elhagyhatjátok.

Hozzávalók 16 kisebb palacsintához

  • 25 dkg túró
  • 4 közepes tojás
  • 2 evőkanál (nád)cukor
  • 2 nagy, közepesen érett körte
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5-7 dkg zabkorpa
  • kevés kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal és a cukorral.
  2. A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem baj, ha kissé pépes lesz), a túróhoz adjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral együtt. Végül apránként hozzászórjuk a zabkorpát, sűrű, de nem törős állagú keveréket kell kapnunk.
  3. Kevés kókuszzsíron vagy olajon kisütjük a palacsintákat.

A receptért köszönet Csigó Zitának. Még több alkotását az Ízes Élet honlapján láthatjátok.