Pángalagtikus élmény a VII. kerületben

A bulinegyed sok izgalmas helyet rejt. Szerencsére ezek száma egyre inkább szaporodik, mostanában leginkább a Színes Város Budapest Fesztivál kezdeményezésnek köszönhetően. 

Elkészült az augusztus 24-én elindult Színes Város Budapest Fesztivál harmadik tűzfala. Az első két tűzfalat berlini alkotók készítették a Kertész utca 27. szám alatt, míg az újabb falfelület három magyar művész keze munkáját dicséri, ugyanebben a parkolóban.

Fat Heat, Mr. Zero és ObieOne csavartak egyet a gasztronómia tematikán és egy futurisztikus, sci-fi irányba vitték el. Tervük ihlet forrása, Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című kultikussá vált műve, melynek  nem a gasztronómia az elsődleges fókusza, mégis, az univerzumban létező legjobb ital receptjét ebben a könyvben találjuk. Az élményközpontúság, az alkotó elemekkel való kreatív játék, valami új létrehozása mind a gasztronómia, mind a pángalaktikus koktél és a művészet jellemzője is.

Az alkotók egy pángalaktikus vizuális gasztro kalandra invitálják a nézőt. Zaphod Beeblebrox a Pángalaktikus gégepukkasztó feltalálója azt javasolja, hogy „soha ne igyunk kettőnél többet ebből a koktélból, hacsak nem vagyunk 30 tonnás megaelefántok kétoldali tüdőgyulladással”. Most szeretnénk megosztani Budapest lakosságával az elkészítés módját, mielőtt a  bolygót utoléri a világvége a Vogonok hiperűrsztrádája miatt.